Xplora 4 kello lapsen ranteessa

Moni vanhempi hankkii lapselle ensimmäisen puhelimen, kun lapsi aloittaa koulun. Mutta mitä jos puhelimen korvaisikin astetta näppärämmällä älykellolla? Lasten älykello on lapsille suunniteltu helppokäyttöinen laite, joka sopii vauhdikkaaseen elämän rytmiin. Vasta hiljattain Suomeen rantautuneet lasten älykellot ovat olleet maailmalla suosiossa jo muutaman vuoden. Eikä syyttä! Tähän artikkeliin olemme keränneet 5 syytä, miksi lasten älykello on kannattava ostos.

1. Lasten älykello tuo turvaa ja mielenrauhaa

Älykello tuo arkeesi vanhempana uudenlaista turvaa ja mielenrauhaa. Laita lapsellesi viesti, kun on aika tulla kotiin, tai soita hänelle helposti kellon välityksellä. Siinä missä puhelin unohtuu helposti repun pohjalle leikkien aikana, on älykello aina lapsesi ulottuvilla hänen ranteellaan. Lasten älykelloista löytyy usein puhelinluettelo, johon voit tallentaa hänelle tärkeimmät puhelinnumerot. Näin lapsesi voi myös helposti ottaa yhteyttä sinuun. Suurin osa malleista tarjoaa myös erillisen hätäpainikkeen, jonka kautta lapsi voi soittaa huoltajalleen vain yhtä nappia painamalla. Osaan kelloista pystyt myös asettamaan lapsellesi ‘’turva-alueen’’ jolla lapsellasi on lupa liikkua vapaasti. Huoltajana saat ilmoituksen, mikäli lapsesi lähtee seikkailemaan liian kauas kotoota.

2. Ole itsenäisen lapsesi tukena

Lapselle on tärkeä antaa tilaa olemaan itsenäinen, mutta tilan lisäksi lapsi kaipaa aina välillä myös tukea. Älykellon ansiosta tiedät, että lapsesi on helppo olla yhteydessä sinuun päivän aikana. Lapsen älykello on turvaa tuova apu esimerkiksi silloin kun lapsi harjoittelee kulkemaan koulumatkojaan itsenäisesti. Useissa älykellomalleissa on myös kalenteri-sovellus johon vanhempi voi asettaa lapselleen muisututksia esim. läksyistä ja harrastuksista. Näin lapsesi voihelposti harjoittella suoriutumaan arjen askareista itsenäisesti.

3. Rohkaise lastasi liikkumaan enemmän

Älylaitteiden käyttäminen on usein melkoisen passiivista. Lapsesi saattaa istua päivän aikana monta tuntia selaamassa puhelintaan tai pelaamassa tietokoneella. Älykello on tässä suhteessa hieman toisenlainen vaihtoehto! Tämän älylaitteen avulla voit antaa lapsesi harjoitella teknologian käyttämistä astetta aktiivisemmalla tavalla. Kellon askelmittarin aktiivisuusmuistutukset motivoivat lastasi liikkumaan päivän aikana enemmän. Haasta koko perhe leikkimieliseen askelhaasteeseen, ja ottakaa aktiivinen arki koko perheen tavaksi. Lapsen on tärkeä oppia ohjaamaan älylaitteita, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa paikoillaan kököttämistä.

4. Suunniteltu lasten käyttöön

Lasten älykellot on suunniteltu nimenomaan lasten käyttöön. Nämä älykellot eivät siis ole moksiskaan hieman vauhdikkaammasta menosta. Kello kestää villimmät leikit ja väistämättömät kolhut. Suurin osa lasten älykelloista kestää myös vettä. Muotoilun lisäksi myös kellon käyttöjärjestelmä on suunniteltu lapsen näkökulmasta mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Selkeät kuvakkeet ja helposti ohjattava kosketusnäyttö, tekevät kellon käyttämisestä helppoa myös nuoremmalle lapselle!

5. Lapselle turvallinen teknologia

Suurin osa lasten älykellomalleista on yhdistettävissä vanhemmalle suunniteltuun sovellukseen. Sovelluksen välityksellä pystyt esimerkiksi määrittelemään kenelle ja milloin lapsesi voi kellolla soittaa tai lähettää viestejä. Koulupäivän ajaksi kellon voi asettaa koulutilaan, jolloin tiedät ettei kello häiritse lapsen oppimista. Estä tuntemattomat numerot ja tallenna tärkeimmät yhteystiedot kellon puhelinmuistioon. Älykellon avulla lapsesi voi harjoitella teknologian käyttämistä itsenäisesti, mutta turvallisesti.


Lasten älykellot — Usein kysytyt kysymykset

Lasten älykelloista kysellään meiltä paljon. Keräsimme tavallisimmat kysymykset alle.

Tarvitseeko lapsi älykellon?

Lasten älykello tekee yhteydenpidosta helppoa ja luo turvan tunnetta sekä lapselle että vanhemmalle. Puhelinta muistuttavalla helppokäyttöisellä äykellolla lapsesi voi turvallisesti harjoitella viestien lähettämistä ja soittamista.

Minkä ikäisille lapsille lasten älykello sopii?

Lasten älykello on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi, ja sopivat myös nuoremmille lapsille. Kuvat ja pikanäppäimet tekevät kellon käytöstä sujuvaa vaikka lukeminen ei vielä aivan onnistuisi.

Voiko lasten älykellolla soittaa?

Voi! Esimerkiksi Xplora 5 lasten älykello on suunniteltu toimimaan älypuhelimen tavoin. Lapsi voi soittaa kellolla sekä lähettää viestejä. Huomaathan, että puhelinominaisuudet vaativat oman liittymän kellolle.


Tutustu valikoimamme tarjoamiin lasten älykelloihin, ja tilaa omasi tänään! Meiltä löydät tällä hetkellä suositut XPLORA 5 -kellot sekä Timex Kids Actvie iConnect -kelot.