Coros Apex Pro watch

Coros on suhteellisen uusi tulokas urheiluteknologiamarkkinoilla, joka on lyhyessä ajassa onnistunut vangitsemaan monen harrastajan huomion. Millainen on tämä uusi urheilukelloja valmistava brändi, jonka GPS-kellot eivät kalpene alan kokeneimpien nimien kuten Garmin, Suunto ja Polar rinnalla. Tässä artikkelissa esittelemme valikoimamme Coros-kellot ja selvitämme miksi jokaisen urheilijan kannattaa ottaa tämä brändi harkintaan.

Coros VERTIX -kello on brändin uusin tulokas, jonka myöstä Coroksen valikoima koostuu nyt kolmesta laadukkaasta GPS urheilukellomallistosta. Mutta mikä Coros kello on paras? Paperilla uusi Coros VERTIX on selkeä voittaja. Kello tarjoaa äärettömän monipuolisen kattauksen toimintoja ja ultra-pitkäkestoisen akun. Toisaalta jokaisella meistä on omat mieltymyksemme kellon toimintojen ja muotoilun suhteen.

Tämän Coros vertailun tavoitteena on auttaa sinua löytämään paras Coros-kello juuri omaan harjoitteluusi. Jokainen Coros-kello tarjoaa laadukkaat multisport-ominaisuudet, vaikuttavan laadukkaan vedensietokyvyn, rannesykemittauksen, barometrisen korkeusmittarin ja runsaasti käyttöaikaa. Mukavuus on tärkeä osa Coros-kelloja, joiden kevyt rakenne istuu ranteelle saumattomasti. Mutta mallien väliltä löytyy tietysti myös eroja! Jos et ehdi lukea koko artikkelia voit kokeilla alta löytyviä pikalinkkejä, joiden avulla sinulle optimaalisin Coros-kello löytyy vain parilla klikkauksella.


Pikalinkit: Mikä on paras Coros GPS kello?

Mikä Coros-kelloista...Coros VERTIX GPS urheilukello

Coros Vertix watch black

Coros Vertix - tärkeimmät ominaisuudet

 • Ultra-kestävä akku, jopa 60 tuntia GPS-tilassa!
 • Runko: 46 mm
 • Paino: 76g
 • Vedenkesto: 150 m

Coros VERTIX GPS-urheilukello tarjoaa laadukkaan pakkauksen toimintoja, jotka täyttävät myös astetta vaativamman urheilijan kriteerit. Tämä kello on suunniteltu palvelemaan seikkailijoita ja ultra-juoksijoita, jotka haluavat olla varmoja siitä että kellon akku ei lopu kesken. Kuvittele GPS-kello, jonka akku kestää kylmän vuoristovaelluksen alusta loppuun ilman latausta. Niinpä!

Coros Vertix - akunkesto:

 • Kello tilassa: jopa 45 päivää
 • GPS-tilassa: jopa 60 tuntia
 • UltraMax GPS-tilassa: jopa 150 tuntia

Vertix-urheilukellon A-luokan kestävyys ja laadukas korkeuden sopeutumisapu -sovellus tekevät tästä kellosta täydellisen valinnan astetta pidemmälle seikkailulle. Kellon kevyt korroosiovapa titaanirunko ja naarmunkestävä Safiiri-lasi on luotu kestämään haastavimmatkin olosuhteet. Coros VERTIX on vedenkestävä aina 150 metriin asti, joten myös veden suhteen voit olla hueletta. Kellon runko painaa vain 54 g, joka tekee siitä yhden kevyimmistä malleista kategoriassaan. VERTIX kellon repertuaariin lukeutuu myös 24/7 veren happipitoisuuden -seuraus ja Altitude-toiminto jonka avulla voit sopeutumiskykysi kehitystä korkeusvaihteluiden suhteen. Tämä Coros-kello on brändin tähän mennessä ainoa malli, joka tukee veren happipitoisuuden seurasuta. Mikäli etsit urheilukelloa kiipeilyharrastuksen tueksi, suosittelemme ehdottomasti harkitsemaan VERTIX-kelloa!

Harrastatko talviurheilua, joka vaatii hanskojen käyttämistä tai etsitkö kelloa jota on helppo käyttää myös vedessä? VERTIX-kellon innovatiivinen digitaalinen kellokehä tekee toimintojen hallitsemista extra-helppoa. Sama ominaisuus löytyy myös Coros APEX-kellosta.

Toinen ominaisuus, joka pitää ehdottomasti mainita on kellon laadukas navigointitoiminto! Tämä kello ranteessa löydät takuulla perille. Kello tukee sinua myös treenikuorma- ja suoritusanalyyseissa. VERTIX-kello tunnistaa riittävän levon tärkeyden ja ohjeistaa sinua optimaalisessa palautumisessa.

VERTIX-kello tarjoaa uutuutena muihin Coros-kelloihin verrattuna eniten toimintoja ja pitkäkestoisimman akun. Tämän takia se ansaitsee meistä kokonaisuudeltaan parhaan Coros-kellon tittelin.


Coros APEX GPS urheilukello

Coros Apex black and white

Coros APEX - tärkeimmät ominaisuudet:

 • Jopa 25/35 tuntia akkua GPS-tilassa!
 • Runko: 42mm/ 46mm
 • Paino: 50,8g/ 55,3g
 • Vedenkesto: 100 m

Tyylikäs APEX on ainoa Coros-kello, josta on saatavilla kaksi kokovaihtoehtoa: 42mm ja 46 mm. Coros APEX -urheilukello seuraa reittiä, nopeutta, aikaa, tahtia - toisin sanoen kaikkia perustietoja, joiden lisäksi kello myös pitää silmällä korkeudenvaihtelua, säätä, kadenssia, kaloreiden kulutusta ja sykettä. Datan avulla kello pystyy arvioimaan käyttäjänsä kunnon tason ottaen myös huomioon VO2MAX-tiedot, laktaattikynnyksen, sekä aerobisen ja anaerobisen harjoittelutasosi.

APEX-kellon pelkistettyyn muotoiluun on helppo tykästyä. Tämän kellon voi vaivatta yhdistää asuun kuin asuun. Kellon näyttöä suojaava safiirilasi pitää kellon turvassa kolhuilta ja naarmuilta.

Mikäli tarvitset uutta motivaatiota treeneihin, on APEX-kellon puoleen helppo kääntyä. Tämä kello analysoi suorituksiasi kokonaisvaltaisella tasolla, jonka ansiosta se pystyy ohjeistamaan sinut tarpeen mukaan treenaamaan kovemmin tai hidastamaan tahtia. Treenin jälkeen treeni arvioi sinulle optimaalisen lepoajan, jotta ehdit varmasti palautumaan ennen seuraavaa lenkkiä. Jokaisen treenisession jälkeen löydät kelloon yhdistettävästä COROS applikaatiosta tarkan analyysin omasta suorituksestasi. Applikaatiosta löydät mm. VO2 max -lukemat, heniklökohtaiset palautumissuositukset, kuntotasosi kehityksen ja paljon muuta. Kellon voi myös yhdistää suosituimpiin uhreilusovelluksiin kuten Strava ja TrainingPeaks -appeihin.

Coros Apex - akunkesto:

Coros Apex 42mm:

 • Kello tilassa: jopa 24 päivää
 • GPS-tilassa: jopa 25 tuntia
 • UltraMax GPS-tilassa: jopa 80 tuntia

Coros Apex 45mm:

 • Kello tilassa: jopa 30 päivää
 • GPS-tilassa: jopa 35 tuntia
 • UltraMax GPS-tilassa: 100 tuntia

Apex-kellon navigoingtitoiminto antaa sinun seurata reittejäsi kätevästi ruudukkonäkymässä antaen sinulle reaaliaikaiset tiedot suunnastasi ja korkeuden muutoksista. Kello myös opastaa sinut takaisin polulle, mikäli eksyt suunnittelemaltasi reitiltä.

Kätevä UltraMax-tila pidentää akunkestoa GPS-tilassa jopa 100 tuntiin. Tavallisessa GPS-tilassa akku kestää noin 35 tuntia, eli ominaisuuden tuoma lisäaika on melkoisen merkittävä. Täydellinen toiminto mikäli treenaat esimerkiksi ultra-juoksua. Voit tästä lähtien olla huoletta akunkeston suhteen myös astetta pidemmillä lenkeilläsi!


Coros APEX PRO GPS urheilukello

Coros Apex Pro watch

Coros APEX PRO - tärkeimmät ominaisuudet:

 • Jopa 40 tuntia GPS-tilassa
 • Runko: 47mm
 • Paino: 59g
 • Vedenkesto: 100 m

Uudempi Coros APEX Pro paranneltu versio APEX-kellosta, kuten nimen perusteella saakin olettaa. APEX pro on varustettu uusilla ominaisuuksilla, koksetusnäytöllä, oksimetrillä, korkeusavustajalla ja astetta pitkäkestoisemmalla akulla. Myös kellon muotoilua on päivitetty astetta modernimpaan suuntaan. Aiemmasta mallista eroten kellon näytölle löytyy nyt myös aina päällä -asetus!

Coros Apex PRO - akunkesto:

 • Kello tilassa: jopa 30 päivää
 • GPS-tilassa: jopa 40 tuntia
 • UltraMax GPS-tilassa: jopa 100 tuntia

Parannukset toki näkyvät samalla kellon hintalapussa ja APEX pro on alkuperäistä APEX-kello melko paljon kalliimpi vaihtoehto. Uudistusten tuoma lisäarvo on kuitenkin rahan arvoista,etenkin jos etsit astetta vaativampaan treeniin soveltuvaa urheilukellomallia.


Coros PACE 2 GPS urheilukello

Coros Pace 2 watch

Coros PACE 2 - tärkeimmät ominaisuudet:

 • Akunkesto jopa 30 tuntia GPS-tilassa
 • Runko: 42 mm
 • Paino: 29 g
 • Vedenkesto: 50 m

Coros PACE 2 -urheilukello on erityisen kevyt ja pienikokoinen vaihtoehto! Tämä kello on täydellinen valinta myös siroranteiselle henkilölle. PACE 2 multisport-kello on varusettu ultrakestävällä akulla ja sopii hyvin mm. triathlon-, juoksu-, maratoni- ja vapaauinti-treenehin.

Coros Apex - akunkesto:

 • Kello tilassa: jopa 20 päivää
 • GPS-tilassa: jopa 30 tuntia
 • UltraMax GPS-tilassa: jopa 60 tuntia

PACE 2-kello optimoi virrankulutuksensa, jotta pystyt käyttämään kellon toimintoja myös pidemmillä retkillä. Ominaisuuden ansiosta kellossa riittää virtaa jopa 20 päivää kellotilassa tai 30 tuntia GPS-tilassa! Kevyenä kellona PACE on hyvä valinta esimerkiksi juoksijalle, joka ei halua kantaa mukanaan mitään ylimääräistä. Kuten muutkin Coros-kellot myös PACE on varustettu rannesykemittauksella, jota voit käyttää niin juostessa, uidessa kuin pyöräillessäkin.Coros - usein kysytyt kysymykset:

Alle olemme listanneet tavallisimmat Coros-kelloihin liittyvät kysymykset:

Mikä on UltraMax-tila, ja miten se toimii?

UltraMax-tila on APEX ja VERTIX -kelloista löytyvä virransäästötila. Kun kello on UltraMax-tilassa käyttöaikaa voidaan pidentää huomattavasti! Coros-kellojen hämmästyttävän pitkäkestoisen akun salaisuus piilee valmistajan innovatiivisessa algoritmissä. Jokaisen 2 minuutin aikana GPS-tietoja seurataan vain 30 sekunnin ajan. Silloin kun GPS on poissa käytössä, kello käyttä sensoreidensa keräämiä muita tietoja sijaintisi arviointiin mm. liikkeen perusteella. Kello korvaa algoritmillään GPS-toiminnon keräämät tiedot, säästäen samalla akkua suorastaan hämmästyttävän paljon!

Miten APEX toimii sisäjuoksussa?

APEX urheilukello on varustettu koneoppimiskyvyllä. Mitä enemmän juokset ulkona GPS-seurantaa hyödyntäen, sitä paremmin kellosi oppii arvioimaan suorituksiasi sisäjuoksuilla. Henkilö joka ei ole kerännyt kellolleen lainkaan ulkojuoksu-historiaa, jää paitsi APEX-kellon tarkoista sisäjuoksulukemista. Ulkojuoksujesi aikana APEX seuraa juoksutekniikkaasi ja peilaa samalla GPS-toiminnon keräämiä tietoja kadenssiin, tahtiin ja sykkeeseen. Mitä enemmän juokset, sitä paremmin kellosi oppii ymmärtämään sinua juoksijana. Tämän ansiosta kello pystyy itsenäisesti paikkaamaan sisäjuoksuilla uupuvat tiedot aiemmin keräämällä GPS-datallaan.