Huippusuositut Calvin Klein -kellot ja -korut on juuri lisätty valikoimaamme. Calvin Klein on kaikkien tuntema klassikko, joka on onnistunut pitämään pintansa jatkuvassa muutoksessa olevan muotimaailman myllerryksissä. Mutta miksi tämä 90-luvun suosikki toimii yhä?

Calvin Klein perustettiin jo 60-luvulla

Calvin Klein perustettiin jo vuonna 60-luvulla, vaikka brändi onkin monen mielessä nimenomaan ysärimuodin klassikko. Kuten useat aikaa kestävät brändit, myös CK:lla on ollut hidas matka muotimaailman huipulle. Calvin Klein aloitti toimintansa takkeihin erikoistuneena myymälänä New Yorkissa jo vuonna 1968. Nimensä yritykselleen lainannut muotisuunnittelija Klein oli aiemmin 60-luvulla valmistunut kuvataitelijaksi FIT:istä (Fashion Institute of Technology), mutta ura houkutteli taiteilijan jo pian muotimaailman poluille.

Calvin Klein aloitti uransa muotialalla luonnostelemalla takkeja Dan Millsteinille. Millstein otti Kleinin mukaan matkoilleen Pariisiin, jossa taitava piirtäjä taltioi hänelle haute couture -näytösten asuja paperille. Pariisin-matkojen kaltaisista hyvistä työeduistaan huolimatta Millstein ei varsinaisesti ollut tunnettu helppona henkilönä, ja Klein päätyi jo pian vaihtamaan maisemaa. Klein päätyi suunnittelemaan takkeja Halldon Ltd:lle, jonka riveissä hän onnistui kaappaamaan lehdistön huomion vuonna 1967. Suunnittelutyöstä innostuneena Klein päätyi lopulta perustamaan omaa nimeään kantavan takkimerkin vain 25-vuotiaana, ja luomukset päätyivät jo pian luksustuotteista tunnetun Bonwit Teller -tavaratalon valikoimiin. Vuonna 1970 järjestettiin ensimmäinen Calvin Klein-näytös, josta brändin nousukausi sai juuri sopivasti tulta alleen.

Amerikkalaisten muotibrändien klassikko

Oletko koskaan huomannut, mikä suosittuja 90-luvun muotibrändejä yhdistää? Calvin Klein jakaa maineensa ysärisuosikkina Tommy Hilfigerin ja Ralph Laurenin kaltaisten jenkkibrändien kanssa. 90-luku oli monella tavoin Amerikkalaisten muotisuunnittelijoiden kulta-aikaa. Alalla vaikutti vahvasti varakkaiden amerikkalaisten inspiroima preppy-tyyli, jonka nämä brändit ottivat omakseen. Ai mikä preppy-tyyli? Ajattele Clueless-elokuvan Cheryn, Prinsessa Dianan tai vaikka Gossip Girl -sarjan Blair Waldorphin ikonisimpia asuja. Tähän tyyliin kuuluvat hameet, polvisukat ja hiuspannat. Pikeepaidat, purjehduskengät ja ohuet villaneuleet kiteyttävät puolestaan miesten preppy-tyylin.

Mutta palataanpa preppysta Calvin Kleiniin. Brändin tyyli on selkeästi minimalistisempi ja urheilullisempi Tommy Hilfigeriin ja Ralph Laureniin verrattuna, mutta kaikki kolme brändiä sattuivat iskemään samaan kohdeyleisöön ja tarjoamaan laadukkaita vaatteita arkikäyttöön.Calvin Klein -suosikit kautta vuosien

Moni meistä mieltää Calvin Kleinin vahvasti alusvaate- tai farkkubrändinä. Brändi ei kuitenkaan ole aina ollut yhtä arkinen. 1990-luvun alkupuolen muotinäytöksissä CK vakuutti muotimaailman huippujulkaisut raikkailla minimalistisilla silueteillaan. Kauniisti räätälöity mallisto tarjosi jotain uutta.

Couture-muotiin nähden astetta arkisempien Calvin Klein -farkkujen suosiota ei kuitenkaan voi sivuttaa. Farkut nousivat parrasvaloihin brändin provokatiivisten mainosten ja julkkisyhteistöiden saattelemana. Ysärihengessä farkuista tulikin pian tärkeä osa CK:n menestystarinaa, josta brändi tunnetaan yhä tänään. Entä alusvaatteet? Ensimmäinen Calvin Klein -alusvaatemallisto julkaistiin 80-luvun alussa. Ikoninen mallisto lanseerattiin Bruce Weberin valokuvaamalla kampanjalla, jonka hintalappu oli huimat 500 000 dollaria. Mainokset kuitenkin toimivat: ensimmäisen 90 päivän aikana brändi myi 80 000 alushousut. Loput onkin historiaa.

Kun puhutaan Calvin Kleinin suosituimmista julkaisuista, on tietysti myös pakko mainita erittäin tunnettu CK One -hajuvesi. Sitruksinen tuoksu vuonna 1994 julkaistu aikansa ensimmäinen unisex-tuoksu kuuluu yhä hajuvesien klassikoiden listalle.

Calvin Klein -tyyli on rento, minimalistinen ja laadukas. Brändin pelkistetyt viileät siluetit pitävät CK vaatteet ja asusteet ajankohtaisina kaudesta toiseen. Laadukkaat vaatteet ja asusteet ovat tietenkin olleet tärkeässä roolissa brändin menestystarinassa, mutta myös brändin omaperäiselle brändille ja kunnianhimoiselle markkinointityylille on annettava osa kunniasta. Toisin kuin monet muut 90-luovun muotibrändit, CK ei ole ainoastaan pysynyt ajankohtaisena, vaan onnistunut kasvattamaan suosiotaan vuosien saatossa.

Calvin Klein -kellot ja -korut nyt meiltä

Löydät tyylikkäät Calvin Klein -kellot ja -korut nyt Keskisen Kellosta. Valikoimaamme kuuluu upeita CK rannekelloja naisille ja miehille sekä kattava setti korvakoruja, rannekoruja ja riipuksia. Brändin laadukkaat tuotteet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin ja sopivat rentoon, mutta huoliteltuun asustamiseen. Tutustu kattavaan valikoimaamme ja löydä suosikit itsellesi tai lahjaksi.