Korurasioita

Persoonallinen kaiverrus on ihana tapa tehdä korusta tai kellosta vieläkin merkityksellisempi. Koristele asusteesi sinulle tärkeällä viestillä, tai yllätä sinulle tärkeä henkilö astetta henkilökohtaisemmalla lahjalla. Tarjoamme sinulle Keskisen Kellolla ilmaisen kaiverruspalvelun kaikkiin valikoimamme tuotteisiin, joihin kaivertaminen on mahdollista.

Tässä artikkelissa käymme vaihe vaiheelta läpi miten kaiverruksen teettäminen käytännössä onnistuu. Lisäksi pyysimme meidän asiantuntevia kaivertajia jakamaan heidän parhaat vinkkinsä onnistuneen kaiverruksen toteuttamiseen.


Kaivertaminen vaihe vaiheelta:

Mikäli tuotteen kaivertaminen on mahdollista, voi tuotesivulta valita ilmaisen kaiverruksen painamalla ‘’haluan ilmaisen kaiverruksen’’ -painiketta. Klikkaamalla painiketta pääset valitsemaan kaiverruksen tekstityylin (fontin), sekä viestin jonka haluat kaiverruttaa tuotteeseen. Kaiverruksen mahdollinen pituus määräytyy tuotteen kaiverrusalan mukaan. Osassa tuotteista on tilaa pidemmällekin kaiverrukselle, kun taas toisiin mahtuu muutaman kirjaimen mittainen viesti. Tuotekohtaisen kaiverruksen enimmäispituuden löydät tuotesivun tekniset tiedot -osiosta kohdasta ‘’kaiverrus’’. Kaiverruksen enimmäispituus ilmoitetaan myös kaiverruksen tekstikentän alla.

Aloita valitsemalla kaiverruksen fontti ‘’tekstityyli’’-osiosta. Löydät valikoimastamme kolme erilaista tyylivaihtoehtoa: Tekstaus, Vanessa ja Kauno. Voit tutustua tekstityyliin painamalla tekstityylin nimen viereistä sinistä ‘’(kuva)’’-linkkiä. Alta löydät pienen esittelyn tyylivaihtoedoistamme:


Tekstityylit kaiverrukseen

Kun fontti on valittu, on aika suunnitella kaiverrettavan viestin sisältö. Kirjoita kaiverrettava viestisi ‘’kaiverrettava teksti’’-kenttään. Tässä vaiheessa kannattaa olla extra-tarkkana! Ota huomioon kaiverruksen enimmäispituus, tarkista oikeinkirjoitus muutamaan otteeseen ja varmista haluamasi isot- ja pienet kirjaimet. Tähän kenttään tulee ainoastaan kirjoittaa kaiverrettava viesti. Mikäli haluat jättää meille lisätietoja kaiverrustasi koskien, voit kirjoittaa nämä tilaussivun ‘’lisätiedot’’ -kenttään. Huomioithan, ettei kaiverrettua tuotetta voi palauttaa (ellei kyseessä ole tuotteessa oleva valmistusvirhe).

Kaiverrusten toteuttamisesta vastaavat meidän asiantuntevat kaivertajamme, joilla on useiden vuosien kokemus koru- ja kellokaiverrusten toteuttamisesta ja sommittelusta. Kaivertajamme toteuttavat kaiverrustyönsä aina parhaan näkemyksensä mukaan ja heillä on oikeus muokata kaiverrusta niin, että se saadaan sommiteltua mahdollisimman kauniisti tuotteen tarjoamaan kaiverrustilaan nähden. Kaivertaja saattaa esimerkiksi muuttaa kaiverruksesi asettelua tai vaihtaa isot kirjaimet pieniksi, mikäli hän katsoo tämän parantavan kaiverruksen luettavuutta. Kaivertajamme pyrkivät aina tekemään parhaan mahdollisen version toivomastasi kaiverruksesta!

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon kaiverrusta teettäessä? Pyysimme kaivertajiamme jakamaan heidän parhaat vinkit onnistuneen kaiverruksen teettämiseen:


Kaivertajan vinkit onnistuneeseen kaiverrukseen:


1. Tutustumalla kaiverrustyyleihin mallikuvista, on helppo löytää itsellesi mieluisin fontti. Mikäli harkitset Vanessa- tai kaunotyyliä suosittelemme kiinnittämään huomiota isoihin ja pieniin kirjaimiin.

2. Kellojen takakannessa ei yleensä ole paljon tilaa kaiverrukselle. Takakanteen on jo valmistajan toimesta saatettu kaivertaa mm. kellon logo, mallinumero ja mahdollisesti muita tietoja kelloa koskien. Haluamasi kaiverrus asetellaan takakannelle niin, että se sopii muuhun kokonaisuuteen nähden näyttäen samalla mahdollisimman kauniilta kellon takakannessa.

3. Oletko antamassa rippilahjaksi ristikorua? Myös ristikorun tuunaaminen kaiverruksella onnistuu! Ristikorut suosittelemme kaivertamaan tekstaten kaikista selkeimmän lopputuloksen takaamiseksi. Valitse fontiksi ‘’tekstaus’’ ja kirjoita koko kaiverrutettava viestisi isoilla kirjaimilla. Huomioithan, että ristikoruun mahtuu yleensä vain etunimi ja/tai päivämäärä ristin pienen koon ja rajallisen kaiverrustilan vuoksi.

4. Fontilla on merkitystä! Pienelle alueelle kaiverrettuna kaunokirjoitus näyttää helposti epäselvältä. Mikäli harkitset pidemmän tekstin kirjoittamista, suosittelemme tekstaus-fonttia ja viestin kirjoittamista isoin alkukirjaimin. Vanessa- ja kaunokirjoitus-fontit taas sopivat kauniisti esimerkiksi nimikirjainten kaivertamiseen.

5. Taltioi tärkeän merkkipäivän päivämäärä kaiverrukseen! Mikäli kaiverrutat päivämäärän suosittelemme kirjoittamaan päivämäärän mahdollisimman lyhyessä muodossa ilman kuukauden tai päivämäärän edessä olevia nollia esim. 2.4.2019. Mitä yksinkertaisempi kaiverrus, sitä selkeämpi lopputulos!

6. Kastelahjoissa ja kastekehyksissä tulee kiinnittää erityistä huomiota kaiverrustietojen antamiseen. Kannattaa huolehtia että kaikki tiedot, joita kastekehykseen voi kaivertaa on annettu ja tarkistaa tietojen oikeellisuus.