Leijona X Voutilainen

Voutilainen X Leijona -sarja toteuttaa monen Leijona-fanin pitkäaikaisen unelman. Lokakuun 10. päivä käänsi brändin omien sanojen mukaisesti uuden sivun Leijona-kellojen historiassa, kun he julkaisivat uuden Heritage-mallistonsa joka on suunniteltu yhdessä Suomalaisen kelloseppälegendan Kari Voutilaisen kanssa.

Miltä näyttää kellosarja jossa yhdistyvät Leijonan pitkälle kantava historia ja Voutilaisen alalla arvostettu ammattitaito? Tässä artikkelissa sukellamme pintaa syvemmälle:

Oiva Classic -kello

LEIJONA

Leijona on kellomerkki, jolla on jo monen sukupolven ajan ollut erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Tämä arvokkaan historian omaava brändi on kiistämättä Suomen tunnetuin kellomerkki ja ilahduttanut meitä Suomessa sommitetuilla luomuksillaan jo yli 100 vuodan ajan. Leijona-kellot ovat muotoilultaan klassisia, mutta edustavat silti aina julkaisuhetkensä maailmaa. Laadukkaat materiaalivalinnat takaavat, että jokainen Leijona-kello kestää käyttäjälleen uskollisena vuodesta toiseen.

Tiesitkö, että Leijonan juuret yltävät aina Sveitsissä sijaitsevaan kuuluisaan Val-de-Traversin kellolaaksoon asti? Vuonna 1892 silloisella Manufacture d’Horlogerie Lion S.A.:n tehtaalla alettiin valmistaa kauniita kaksihäntäisellä Leijonan logolla varustettuja kelloja. Suomeen kelloa alettiin tietojen mukaan tuomaan vuonna 1907, jolloin tamperelainen J.W. Lindroos aloitti Leijona-kellojen maahantuonnin. Aikansa fennomaanista henkeä heijastaen J.W. Lindroosin maahantuomat Lion-kellot rekisteröitiin nimellä ‘’Leijona’’. Leijona-kelloista muodostui pian suosittu asuste joilla ajan Suomalaiset halusivat osoittaa suomalaisuutensa. Pitkän historiansa aikana Leijona-kellot ovat valloittaneet erityisen paikkansa suomalaisten sydämissä arvostettuna kotimaisena kellomerkkinä. Tänään leijona tunnetaan suomen vanhimpana kellobrändinä, jonka vuosia kantaneelle suosiolle ei näy loppua.

Jalo -kello

KARI VOUTILAINEN

Kari Voutilainen on Suomalainen kelloseppä (s.1962 Rovaniemellä). Voutilaisen pitkä kellosepän ura sai alkunsa vuosina 1983-1986 jolloin hän suoritti kellosepän tutkinnon kelloseppäkoulussa Espoon Tapiolassa. Vuonna 1989 opinnot jatkuivat arvostetussa Sveitsiläisessä International Watchmakin Schoolissa, jossa Voutilainen suoritti WOSTEP-tutkinnon. Kesät kuluivat aina kesätöissä Perkolla. Opinnot suoritettuaan Voutilaisen polku vei Parmigiani Mesure et Art du Tempsille, jossa hän restauroi kelloharvinaisuuksia vuosina 1990-1999. Ura vei myöhemmin takaisin WOSTEP-kouluun, tällä kertaa opettajan kengissä. Voutilaisen oma kelloja käsityönä valmistava yritys, Voutilainen, sai alkunsa vuonna 2002 Sveitsiläisessä Môtiersin kaupungissa. Voutilaisen ylelliset artesaanikellot ovat alansa A-luokkaa, ja niitä valmistetaan 15 henkilön tiimin voimin vain n. 45 kappaletta vuosittain. Ateljeen arvostetut kellot maksavat verottomina 87 000-600 000 euroa. Uransa aikana Voutilainen on palkittu monella kellomaailman arvostamalla palkinnolla ja hänen taidokas työnsä on alalla hyvin arvostettua.

Voutilaisen ja Leijonan yhteistyönä toteutettu Heritage-mallisto on jotain erityistä. Mekaanisten kellojen nousun myötä Leijona on unelmoinut paluusta mekaanisten kellojen valmistajaksi, ja nyt se hetki on koittanut. Voutilainen X Leijona on kokoelma kelloja, jotka toteuttavat tätä Leijona-kellojen pitkäaikaista unelmaa.

Urho -kello

VOUTILAINEN X LEIJONA

Voutilaisen ja Leijonan yhteinen Heritage-mallisto kääntää uuden sivun Leijon-kellojen historiassa. Mallistoon kuuluu kolme upeaa kellomallia, jotka on nimetty Leijona brändiä tänään kantavan Oy Perkon perustajien mukaan. Mallisto on kunnianosoitus Jalo, Oiva ja Urho Perkon elämäntyölle.

Malliston kellot on valmistettu 100%:sti sveitsissä ja niiden komponentit ovat Voutilaisen omien tytäryhtiöiden ja luottoyhteistykumppaneiden toimittamia. Kellojen uniikkikuorten viimeistelyit ilmentävät kaunista repertuaaria alan tekniikoita kuten satiinihiontaa. Malliston kellotaulujen jokainen painoaihe on tehty omalla painotyökalulla ja indeksien ja osoittimien luminointi on aseteltu käsin. Kellojen taulua suojaa heijastamaton (AR) safiirilasi, joka löytyy lisäksi myös malliston Urho Chrono -kellon kierrepohjaisesta lasitakakannesta.

Heritage-malliston kellojen mekaaniset koneistot on valmistettu sveitsiläisellä Sellita-koneistotehtaalla. Malliston Oiva Classic ja Jalo Sport -kellot käyvät 38 käyntivaralla varustetun Sellita SW200-1 automaattikoneiston voimin kun taas Urho Chrono -kellon viisareita liikkuttaa tasaisesti kulkeva Sellita SW510 H automaattikoneisto, jonka käyntivara on 48 tuntia. Kellojen rannekkeet ovat sveitsiläisen perheyrityksen, Rhein Fils:n valmistamia.

Jatka lukemista ja tutustu tarkemmin malliston upeisiin kelloihin:


Leijona Môtiers Classic Limited Edition

Leijona X Voutilainen limited edition -kello

Leijona Môtiers Classic Limited Edition -kello on valmistettu Leijona-kellojen ja Kari Voutilaisen yhteistyön kunniaksi. Lisäksi Malli on kunnianosoitus Val-de-Travers laaksossa sijaitsevalle Môtiers-kylälle, jossa jokainen Heritage-malliston kello valmistetaan. Sininen kellotaulu on kellomestari Voutilaisen suosikkiväri ja tuo mieleen kellon kotilaakson tunnelman. Tätä kelloa on valmistettu hyvin rajallinen 50 kpl erä. Ruusukullanvärinen 39mm teräskuori on päällystetty heijastamattomalla safiirilasilla. Myös kellon indeksit ovat sävyltään ruusukullanvärisiä luoden kauniin kontrastin sinistä kellotaulua vasten. Kello kulkee Sellita SW200-1 automaattikoneiston voimin, jonka käyntivara on 38 tuntia. Kello on vesitiivis 30 m asti ja sen laadukas ilme on viimeistelty tyylikkäällä 20 mm ruskealla rannekeella, joka on valmistettu ylellisestä alligaattorin nahasta.

Leijona Oiva Classic

Leijona X Voutilainen Oiva -kello

Leijona Oiva Classic -rannekello on tyylillisesti 1950-luvun Leijona-kellojen innoittama. Sen selkeälinjainen muotoilu on tyyliltään ajaton ja ilmentää klassisen pukukellon henkeä. Kello on nimetty Oiva Perkon mukaan, joka on yksi Oy Perkko Ab:n perustajaveljeksistä. Veljeksistä vanhin Oiva oli arvostettu taidokas kultaseppä ja johti veljesten J.W. Lindroosilta ostamaa liikettä. Oivan luonnetta on kuvailtu hillittynä ja tasapainoisena, mikä ilmenee myös harmonisen Oiva-kellon muotoilussa.

Oiva-kellon 39 mm teräskuori on päällystetty safiirilasilla. Kello on vesitiivis 30m asti ja kulkee laadukkaan SW200-1 automaattikoneiston voimin, jonka käyntivara on 38 tuntia. Oiva on saatavilla kahtena eri värivariaationa. Mallissa 19.300.01.110 on klassinen kermanvaaleaa kellotaulu, jonka kullanväriset indeksit sointuvat kauniisti yhteen ruskean nahkarannekkeen kanssa. 19.300.01.210 on ilmeeltään tummempi. Kellon tyylikkäs musta kellotaulu ja musta nahkaranneke luovat kauniin kontrastin sen kullanväristen indeksien kanssa.

Leijona Jalo Sport

Leijona X Voutilainen Jalo -kello

Malliston Jalo Sport on ilmeeltään elegantilla tavalla käytännöllisen robusti. Tämä urheilullinen kello on tyylillisesti 1960-luvun Leijona-kellojen inspiroima. Kello on nimetty esikuvansa Jalo Perkon mukaan, joka oli Perkon perustajaveljeksistä. Jalo tunnettiin yrityksen rakastettuna toimitusjohtajana, joka oli työssään rohkea suunnannäyttäjä.

Jalo kellon 45mm teräskuori on suojattu safiirilasilla. Kuoren sisällä sykkii laadukas Sellita SW200-1 automaattikoneisto 38 tunnin käyntivaralla. Kello on vesitiivis 100m asti ja sopii hyvin myös seikkailuhenkisen henkilön arkeen. Myös Jalo-kello on saatavilla kahdessa eri värivariaatiossa: ruskeana ja vihreänä. 19.200.01.310 -kellossa on sininen sunburst taulu joka sointuu kauniitsi yhteen mallin ruskeanvärisen mattapintaisen 22 mm nahka-/kumirannekkeen kanssa. 19.200.01.410-kellossa on trendikäs vihreä mattapintainen nahka-/kumiranneke ja hiilen harmaa sunburst-taulu.

Leijona Urho Chrono

Leijona X Voutilainen Urho -kello

Urho-kronografi ilmentää 1970-luvun vauhdin hurmaavaa muotoilua. Urho on tyylikäs kokonaisuus, jonka tyylistä ei ole tingitty. Kello on nimetty Perkko Oy Perkko Ab:n nuorimman perustajaveljeksen Urhon mukaan, joka oli taitava kelloseppä. Urho oli vastuussa Perkon Viipurissa sijaitsevasta toimipisteessä ja hänet tunnettiin tyylitietoisena miehenä.

Urho-kellon 42mm kuori on terästä ja sen kaunista kellotaulua suojaa kestävä heijastamaton safiirilasi. Myös kellon takakansi on valmistettu lasista. Kello on vesitiivis 100 m asti ja sen viisarit pysyvät liikkeessä Sellita SW510 BH automaattikoneiston voimin, jossa on 48 tunnin käyntivara. Klassisessa 19.100.01.110 -mallissa on valkoinen kellotaulu jonka mustat pikkutaulut sopivat yhteen mustan nahkarannekkeen kanssa. Tyylikkään 19.100.01.210-kellon taulu on väriltään kokomusta, ja kellon ranneke on valmistettu vaaleanruskeasta nahasta.

Tutustu mallistoon lisää verkkokauppamme puolella. Olethan meihin yhteydessä, mikäli jokin Heritage-malliston kauniista kelloista erityisesti herätti mielenkiintosi.