Oris Aquis Date Black on wrist

Oris on kiistatta yksi 2010-luvun kellomaailman suurimmista nousijoista, ja se on päässyt verrattain nopeasti osaksi sveitsiläisten luksuskellovalmistajien “matalamman päädyn” aatelia, merkkien kuten Longinesin tai Tag Heuerin rinnalle. Blogistamme löytyy jo aikaisemmin kirjoitettu Oris-historiikki yhtiön mielenkiintoisesta sekä tapahtumarikkaasta historiasta sekä esittely yhdestä Oriksen suosituimmista kellomalleista, Oris Sixty-Five:sta. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin valmistajan toiseen suurmenestykseen, Oris Aquikseen. Otamme selvää, mitkä piirteet ovat tehneet siitä niin suositun mallin ja hintaluokassaan niin vastustamattoman vaihtoehdon.

Oris Aquis Date close up on crown

Kellomaailman uusi tulokas

Vuoden 2015 Baselworldissa Oris tiputti varsinaisen pommin. Se julkaisi oman tulkintansa modernista nykypäivän suklarista Oris Aquis Date:n muodossa, ja se kolahti yleisöön. Kelloalan vaikuttajat mediajulkaisuista yksittäisiin kuluttajiin ylistivät kuorossa uutuussuklaria. Muutamia parannusaiheita huomattiin, mutta mikä kellomaailman todella vakuutti oli Oriksen kyky osua miltei napakymppiin heti ensimmäisellä versiolla. Tietenkin Oris oli jo valmistanut kelloja pitkään, mutta Aquis oli mallina täysin uunituore.

Kaksi vuotta myöhemmin, vuoden 2017 Baselworldissa Oris julkaisi jalostetumman version alkuperäisestä Aquis Datesta. Kellotaulussa oli muutamia muutoksia, viisarit olivat nyt tyylitellympiä ja alkuperäistä bulkkiranneketta oli kevennetty sirompaan muotoon. Muutokset otettiin samanlaisella riemulla vastaan kuin kaksi vuotta aiemmin mallin julkaisun yhteydessä. Kelloalan vallitsevan mielipiteen mukaan alkuperäisen Aquiksen valtava potentiaali oli nyt vihdoin saavutettu.

Oris Aquis Date Black worn on the wrist

Oris Aquis - Täydellinen suklari?

Kun Oris Aquista katselee, sen suunnittelusta on vaikea löytää kritisoitavaa, vaikka sitä etsimällä etsisi. Kellomallista on olemassa lukemattomia vaihtoehtoja: eri rannekkeilla, kokovaihtehdoilla, väriyhdistelmillä tai komplikaatioilla. Suuresta variaatiosta huolimatta jokaisessa mallissa on aistittavissa Aquiksen ydin-DNA: tyrmäävän kaunis valolla leikittelevä sunburst-taulu, upeat viisarit, syvät värit sekä jämäkkä ja voimakaspiirteinen bezel. Kelloa katsellessa asiasta ei ole epäilystäkään, kyseessä on todellinen sukelluskello isolla S:llä.

Oris Aquis close up shot

Oris Aquiksen vedenkestävyys ulottuu erittäin kunnioitettavaan 300 metriin, mutta siitä huolimatta sen takakansi on tehty läpinäkyväksi, jotta Oriksen itse valmistama luottokoneisto Caliber 733 punaisine roottoreineen olisi nähtävissä. Läpinäkyvien takakansien tekeminen syvän päädyn sukelluskelloihin on erittäin epätyypillistä ja osoittaa, minkä määrän vaivaa ja suunnittelua Oris on Aquiksen eteen nähnyt. Aquis todella on yksi heidän valikoimansa lippulaivoistaan, ja sen huomaa.

Oris Aquis close up shot

Ranteessa Aquiksella on presenssiä kuten sukelluskellolla kuuluukin, se on 43.5mm leveä ja 12.5mm paksu. Sirompiranteisten onneksi Oris on luonut myös pienempikokoisia 39.5mm malleja, jotka löydät myös meidänkin valikoimastamme. Kellon materiaalit eivät myöskään jätä toivomisen varaa, kellotaulua suojaa laadukas safiirilasi ja runko on kauttaaltaan ruostumatonta terästä lukuun ottamatta keraamista bezeliä.

Näillä kaikilla yksityiskohdilla ja ominaisuuksilla ei todellakaan ole ihme, että Oris Aquis -kellot ovat nousseet siihen suosioon, jota ne tänä päivänä kellomaailmassa nauttivat. Oris on konstailematon sekä kunnianhimoinen valmistaja, joka ei pelkää käyttää rohkeasti omia designejaan lainaamatta vaikutteita historian suursuklareilta. Suosiostaan huolimatta Oris on onnistunut pysymään maanläheisenä sekä asiakas edellä kulkevana valmistajana. Noin kahden tuhannen euron suklarien hintaluokassa Oris Aquikset todella hakevat vertaistaan, ja ovat erinomainen vaihtoehto ensimmäiseksi sveitsiläiseksi laatukelloksi.


Tutustu kauppamme Oris Aquis -valikoimaan ja tilaa omasi!