Polar Grit X -urheilukellon uusi päivitys tuo monta uutta ominaisuutta kellon uusille ja nykyisille käyttäjille. Päivityksen myötä saat kelloosi nyt mm. kätevän musiikinohjauksen, juoksukuntotestin sekä sykesensoritilan. Pienillä parannuksilla buustatun Polar Grit X -urheilukellon käyttökokemus on nyt entistäkin parempi. Lataa uusi Grit X 2.0.12-julkaisu nyt Flow-sovelluksen tai FlowSync:in kautta ja ota uudet toiminnot käyttöön. Artikkelin lopusta löydät helpot ohjeet kellon päivittämiseen.

Polar Grit X 2.0.12 -päivityksen uudet ominaisuudet lyhyesti:

 • Musiikin hallinta
 • Juoksukuntotesti
 • Reitin muuttaminen treenin aikana
 • Enemmän tapoja mukauttaa kellon näkymiä
 • Uusia kellotaulun värejä ja tyylejä
 • Saapuvien puhelujen hiljentäminen kellolla
 • Taustavalon säätäminen
 • Nopeammat GLONASS-, Galileo- ja QZSS-satelliittijärjestelmien paikannusajat
 • Uudet ZonePointer- ja ZoneLock-näkymät

Polar Grit X — uudet ominaisuudet

Uusi päivitys tuo lisää ominaisuuksia Polar Grit X -kelloon. Poimimme sinulle alle kattavan tietopaketin kellon uusista ominaisuuksista.

1. Musiikin hallinta ja puheluiden hiljentäminen

Tästä lähtien voit hallita puhelimelta kuuntelemaasi musiikkia näppärästi Polar Grit X -kellolla. Selaile soittolistoja ja säädä äänenvoimakkuutta kätevästi suoraan kellon näytöltä. Ominaisuus toimii yhdistämällä kellon puhelimesi musiikkisovellukseen, ja on käytettävissä myös treenin aikana. Voit siis vaihtaa kappaletta kesken lenkin ilman, että puhelinta tarvitsee ottaa juoksujalkaa esille.

Voit nyt myös hiljentää saapuvat puhelut kellon näytöltä, kellon ollessa yhdistettynä älypuhelimeesi Bluetoothin välityksellä.

2. Juoksukuntotesti ja sykesensoritila

Seuraa kuntosi kehittymistä kätevästi kellon uudella juoksukuntotestillä. Tekemällä testin voit myös helposti räätälöidä syke, teho- ja nopeusalueitasi juuri sinulle sopiviksi sekä selvittää maksimisykkeesi. Uuden sykesensoritilan avulla voit yhdistää syketiedot langattomasti esimerkiksi kuntosalilaitteeseen tai mobiilisovellukseen Bluetoothin kautta.

Lenkkeilijä metsässä

3.Reitin muuttaminen treenin aikana

Tuliko muutoksia suunnitelmiin? Nyt voit vaihtaa reittiä kätevästi lennosta vaikka treenisi aikana. Voit suunnitella useampia reittejä ja säätää reittien pituutta jälkikäteen mielesi mukaan. Sinun tarvitsee vain pysäyttää sessio ja valita uusi reitti kellon pikavalikosta. Nyt voit myös pysäyttää reittiopastuksen tai muuttaa reittisi suuntaa, ilman session lopettamista. Nämä toiminnot löydät näppärästi painamalla START-painiketta reittiopastuksen harjoitusnäkymässä.

4.Uusia tapoja mukauttaa kelloa

Entistäkin enemmän mahdollisuuksia räätälöidä kellon toimintoja juuri sinulle sopiviksi! Voit nyt esimerkiksi muokata pika-asetusvalikon sisältämiä ominaisuuksia (lentotila, hälytys, älä häiritse ja lähtölaskenta). Kelloon on myös lisätty täysin uusia näkymiä kuten viikottainen yhteenveto treeneistä sekä edellämainittu musiikinohjaus.

Kellotaulun asetuksiin on lisätty uusia tyylejä ja värejä, joilla voit muokata kelloa makusi mukaan. Lisäksi uusiin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus säätää taustavalon kirkkautta, joka aktivoituu kun painat mitä tahansa painiketta tai kohotat rannetta katsoaksesi kelloa. Kirkkauden säätö ei kuitenkaan vaikuta kellon light-painikkeella aktivoituun taustavaloon.

Polar Grit X

5.ZonePointer- ja ZoneLock-ominaisuudet

Uusi ZonePointer-toiminto auttaa sinua saavuttamaan voimakkuus-, ,teho- ja nopeustavoitteesi näyttämällä, treenaatko itsellelsi määrittelemällä tavoitevyöhykkeellä. Toiminto on kätevä lisä etenkin nopeus- ja tehovyöhykkeisiin perustuvissa treeneissä. Voit lisätä ZonePointer-näkymän mihin tahansa juoksu- tai pyöräilypyyppiseen urheiluprofiiliin Flow-sovelluksen urheiluprofiilit-asetuksista.

ZoneLock on pikakomento, jolla voit lukita harjoitusvyöhykkeen kesken treenien. Ominaisuuden ansiosta sinun on helpompi pysyä itsellesi asettamalla syke-, nopeus-, teho- tai vauhtivyöhykkeellä. Kellosi varoittaa, mikäli poikkeat tavoitteesta.


Miten Polar Grit X -kellon päivitetään?

Haluatko päivittää Polar Grit X -kellosi? Näillä ohjeilla se käy helposti. Voit päivittää kellon joko mobiililaitteella tai tietokoneella. Ohjelmiston päivittäminen ei aiheuta tietojen menettämistä. Kellosi tallentaa tiedot Polar Flow -verkkopalveluun ennen päivityksen aloittamista.

Polar-ohjelmiston päivittäminen mobiililaitteella

 1. Avaa Polar Flow -sovellus ja varmista, että kello on Bluetooth-yhteydessä sovellukseen
 2. Sovellus kertoo sinulle mikäli päivitys on saatavilla. Seuraa sovelluksen ohjeita
 3. Yhdistä kello virtalähteeseen ennen päivityksen ajaksi. Päivityksen asennus kestää n. 20 minuuttia riippuen yhteysnopeudesta

Polar-ohjelmiston päivittäminen tietokoneella

 1. Liitä kello tietokoneeseen latausjohdolla ja avaa FlowSync-ohjelma
 2. FlowSync aloittaa tietojen synkronoimisen automaattisesti
 3. Kun synkronointi on suoritettu, ohjelma ehdottaa laiteohjelmiston päivittämistä mikäli uusi päivitys on saatavilla
 4. Valitse kyllä uuden ohjelmiston asentamiseksi jolloin kellosi käynnistyy uudelleen
 5. Älä irrota kelloa tietokoneesta ennen päivityksen päättymistä