Ignite VS Vantage M

Mietitkö kumpi urheilukello, Polar Ignite vai Polar Vantage M, olisi paras juuri sinulle? Hienoa! Olet löytänyt juuri oikean artikkelin pariin. Tässä artikkelissa suoritetaan laajempi Polar Ignite ja Polar Vantage vertailu. Kaksi laadukasta monipuoliseen treeniin optimoitua kelloa, joista kummallakin on tarjota A-luokan ominaisuuksia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Sekä Polar Ignite että Vantage M sopivat erinomaisesti niin sisätreeneihin kuin ulkoiluunkin. Kummastakin kellosta löytyy GPS sisäänrakennettuna, minkä ansiosta kellot pystyvät itsenäisesti seuraamaan sijaintiasi ilman puhelimesi apua. Kellojen väliltä löytyy kuitenkin eroja! Jatka lukemista ja selvitä kanssamme kumpi kelloista olisi parempi valinta omiin treeneihisi.

Mitkä ovat suurimmat erot Polar Ignite ja Vantage M -kellojen välillä?

Keräsimme tähän listaan tärkeimmät erot Polar Ignite- ja Vantage M -kellojen välillä, mikäli sinulla ei ole aikaa lukea koko artikkelia. Käymme erot kuitenkin vielä tarkemmin läpi myöhemmin tässä artikkelissa, mikäli sinulla on aikaa tutustua kelloihin paremman ajan kera.


 • Polar Ignite on edullisempi kuin Polar Vantage M
 • Polar Ignite on suunniteltu ensisijaisesti fitness- ja juoksutreeneihin
 • Polar Vantage M on suunniteltu ensisijaisesti triathlonisteille
 • Polar Ignite on varustettu kosketusnäytöllä, kun taas Vantga M -kelloa ohjataan painikkeilla

Siihen miksi Polar Vantage M on Ignite-kelloa kalliimpi on kolme selkeää syytä:

 1. Siitä löytyy erillinen triathlon-tila
 2. Vantage M tukee kolmannen osapuolen juoksumittareita kuten Styrd ja RunScribe
 3. Tämä kello tarjoa hieman pidemmän akunkeston

Eroistaan huolimatta on kuitenkaan mahdotonta sanoa että toinen näistä kelloista olisi toista parempi. Polar Ignite ja Vantage M -kelloissa on kummassakin hyvät puolensa ja se kumpi on parempi vaihtoehto sinulle riippuu omista treenitottumuksistasi.

Otetaanpa vielä hieman tarkempi katse kellojen välisiin eroihin ja yhtäläisyyksiin.


Polar Ignite ja Polar Vantage M yhtäläisyydet

Seuraavat ominaisuudet löytyvät sekä Polar Ignite - että Polar Vantage M -kelloista.

Unen seuranta - Sleep Plus Stages™

Riittävä hyvälaatuinen yöuni on oleellinen osa hyvinvointiasi! Polar julkaisi uudistetun Polar Sleep Plus Stages™-unen seurantansa Polar Igniten lanseerauksen yhteydessä, mutta ominaisuus on sitemmin lisätty myös Vantage M -kellon repertuaariin ohjelmistopäivityksen myötä. Sleep Plus Stages tarkkailee automaattisesti kellon käyttäjän unen laatua sekä määrää ja erottelee unen eri vaiheet. Unen rooli on erittäin tärkeässä roolisssa fyysisen ja henkisen palautumisen osalta. Mitä paremmin nukut, sitä paremmin jaksat! Unen aktiivinen seuraaminen auttaa sinua tunnistamaan omat tottumuksesi. Sleep Plus Stages™ on ehdottomasti Polarin tähän mennessä paras ratkaisu yöunien seuraamiseen ja takaa sinulle kattavasti dataa.

Palautumisen seuranta - Nightly Recharge™

Nightlly Recharge™ on rakennettu unen seurannan tueksi tarkkailemaan yöllistä palautumistasi. Toiminnon tehtävä on pitää sinut kartalla palautumisesi suhteen, jotta tiedät milloin olet levännyt tarpeeksi ennen seuravaa treenikertaasi. Nightlly Recharge™ määrittelee palautumisesi viimeisen 28 päivän pohjalta , jolla Polar pyrkii varmistamaan mahdollisimman laadukkaan arvion palautumisesi tilasta. Tämä ohjelma on mainio jatke Sleep Plus Stages™ -ohjelmalle!

Rauhoita mieli Serene™-hengitysharjoituksilla

Polarin Serene™ -ohjelman avulla hengitysharjoituksista on helppo tehdä osa omaa arkea. Nämä harjoitukset vievät vain muutaman minuutin ja on suunniteltu mielen rauhoittamiseen tietoisen hengittämisen avulla. Ohjelma lanseerattiin alun perin Polar Igniten yhteydessä, mutta on sitemmin lisätty myös Vantage-sarjan kelloihin.

Serene™ on osoitus siitä miten Polar pyrkii ottamaan huomioon kokonaisvaltaisen hyvinvointisi suunnitellessaan kellojaan. Älykäs ominaisuus perustuu hengitysrytmin ohjaukseen värähdysten ja animaation avulla. Innovatiivisen ohjelman avulla voit ottaa pienen mutta tehokkaan tauon juuri silloin kun sitä kaipaat!

Polar Fitspark™

Polari Fitspark™ on innovaatio, joka luo juuri sinulle suunnitellut treeniohjelmat. Toiminnon suositukset perustuvat käyttäjän unitietoihin, leposykkeeseen ja palautumisen tilaan. Fitspark™ tarjoaa sinulle listan erilaisia treenejä joista valita sen sijaan että ohjelma veisi sinulta valinnanvapauden. Voit siis treenata toivomallasi tavalla, mutta samalla olla varma siitä että suorittamasi treeni on juuri sitä mitä kehosi siinä hetkessä kaipaa. Fitspark™ tarjoaa monipuoliset treeniohjelmat sekä aloittelijoiden että edistyneempien treenaajien tarpeisiin räätälöitynä.

Nyt kun kellojen väliset yhtäläisyydet on käyty läpi, on hyvä kohdistaa katse Polar Ignite ja Polar Vantage M -kellojen välisiin eroihin.


Polar Ignitelle uniikit ominaisuudet

Ignite VS Vantage M

Seuraavat ominaisuudet löytyvät vain Polar Ignitestä.

Intuitiivinen kosketusnäyttö

Polar Ignite on varustettu laadukkaalla värillisellä kosketusnäytöstä, joka joidenkin mielestä saattaa tehdä kellon käyttämisestä sulavampaa. Vaikka kosketusnäyttö kuulostaa ensisilmäyksellä ylivoimaiselta plussalta, on myös syitä miksi ilman kosketusnäyttöä tuleva Vantage M saattaa olla sinulle parempi ratkaisu.

Polar Igniten kosketusnäyttö reagoi hyvin kosketukseen eikä sen laadussa ole moitittavaa. Ignitessä on kuitenkin eräs ominaisuus, joka saattaa vaatia pientä totuttelua kelloon tutustuessa. Säästääkseen virtaa, Igniten näyttö on pimeänä silloin kun et käytä kellon ominaisuuksia aktiivisesti. Näyttö tulee herättä rannetta kääntämällä tai painiketta painamalla. Vantage M -kellon näyttössä on aina valo, eikä kelloa tarvitse herätellä aina erikseen.

Polar Igniten edullisempi hinta

Polar Igniten hinta on edullisempi Polar Vantage M -kelloon verrattuna. Mikäli triathloni-treenit eivät ole omalla listallasi, voi Polar Ignite siis olla paras vaihtoehto sinulle. Kello tarjoaa kaiken mitä perustreeneihin voit tarvita tyylikkäässä ja budjettiystävällisessä paketissa.


Polar Vantage M -kellolle uniikit ominaisuudet

Ignite VS Vantage M

Nämä ominaisuudet erottavat Polar Vantage M -kellon Ignitestä

Triathlon-tila

Tässä vaiheessa artikkelia on jo saattanut tulla selväksi, että Polar Vantage M on mainio valinta triathlonistin ranteeseen. Kellosta löytyy erillinen triathlon tila, jonka avulla voit helposti vaihtaa treenitilaa uinnista pyöräilyyn ja juoksuun.

Ehkä vieläkin tärkeämpää on huomioida, että Polar Vantage M on tällä hetkellä yksi markkinoiden edullisimmista triathlon-treeneihin suunnitelluista kelloista. Kello ei ehkä ole aivan yhtä edistynyt kuin mallin isoveli Polar Vantage V, mutta tästä huolimatta kello tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen laatuun nähden varsin edulliseen hintaan.

Tuki juoksutehon mittaukselle

Polar Vantage M ei kykene mittaamaan juoksun tehoa itsenäisesti kuten Polar Vantage V, mutta kellosta löytyy tuki juoksutehoa mittaaville kolmannen osapuolen sensoreille. Juoksutehon mittaus voi olla suuri plussa tavoitteellisemmin juoksua treenaaville, johon Polar Ignite ei kykene.

Manuaaliset ja automaattiset kierrokset

Polar Vantage M -kellolla voit luodaa manuaalisesti kierrokset tai seurata niitä puolestaan automaattisesti. Tämä eroaa Polar ignitestä, joka tukee ainoastaan kierrosten automaattista seurausta. Manuaaliset kierrokset voivat juoksutehon mittauksen tavoin olla merkittävä plussa juoksijoille, mikä kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä!


Kumpi on kannattavampi ostos?

Polar Ignite on todellinen taidonnäyte joka ei syyttä ole ansainnut suosiotaan. Kellon kattavat treeniohjelmat riittävät astetta totisemmallakin tasolla treenaavalle ja siron muotoilunsa ansiosta Polar Ignite on helppo pitää ranteessa myös salin ulkopuolella.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä Polar Vantage M -kellon tarjoamat lisät, jotka paperilla tekevät Polar Vantagesta hieman edistyneemmän urheilukellon. Juoksutehon tuki, triathlon-tila ja astetta parempi akku toki näkyvät myös mallin hintalapussa. Loppupeleissä valinta siis jää riippumaan juuri sinun tarpesitasi:

 • Triathlon-treeneihin: Polar Vantage M
 • Mikäli triathlon ei kuulu tavoitteisiisi: Polar Ignite
 • Perustason juoksu- ja salitreeneihin: Polar Ignite
 • Pääsääntöisesti juoksevallei: Polar Vantage M
 • Kosketusnäyttöä kaipaavalle: Polar Ignite
 • Budjettivaihtoehtoa etsivälle : Polar Ignite

Alla olevasta vertailutaulukosta voit vielä tarkemmin käydä läpi mallien väliset erot ja yhtäläisyydet.

Polar Ignite ja Polar Vantage M vertailutaulukko

Polar Ignite Polar Vantage M
Kosketusnäyttö Joo Ei
Rannesykemittaus Joo Joo
24/7 aktiivisuuden seuranta Joo Joo
GPS + GLONASS Joo Joo
Akunkesto 17h (GPS) 30h (GPS)
Paino 35 g 45 g
Unenseuranta ja palautuminen Joo: Sleep Plus Stages + Nightly Recharge Joo: Sleep Plus Stages + Nightly Recharge
Juoksutehon mittaus Ei Joo (vaatii erillisen juoksutehosensorin)
Triathlon-tila Ei Joo
Training Load Pro Ei Joo
Allasuinti ja avovesiuinti Joo Joo
Vaihdettava ranneke Joo Joo