Seiko julkaisi juuri uuden lisäyksen heidän sukeltajankellojen SLA- lippulaivamallistoon. Uusi kello esittelee upean tauludesignin, joka on kunnianosoitus entisaikojen navigointijärjestelmälle ja sitä käyttäneille mertenkulkijoille.

Seikon valttikortteja on heidän uskomattoman yksityiskohtaiset ja silmiä hivelevät kellotaulut sekä heidän ensiluokkaiset sukeltajankellonsa. Uusi SLA065 on upea esimerkki näistä molemmista. Uuden Seiko SLA065 -kellon omalaatuisena piirteenä on sen kellotaulusta löytyvä kuviointi, joka ilmentää historiallista merenkävijöiden käyttämää navigointilaitetta astrolabia. Tällä muun muassa merenkäynnissä käytetyllä astrologiaan perustuvalla työkalulla pystyttiin tähtien asennon perusteella määrittämään esimerkiksi sijaintia, kellonaikaa, päivämäärää sekä useita muita merenkulkijoille tarpeellisia tietoja.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana on se kuinka astrolabi on yksi yleisimmin löydetty artefakti vedenalaisilta arkeologisista aluelta. Seiko Prospex SLA065 -kello on kunnianosoitus tälle edistykselliselle historialliselle teknologialle ja sitä käyttäneille rohkeille merenkulkijoille.

Seiko SLA065 -kello

Seiko Prospex ammentaa inspiraatiotansa historiasta

Uusi SLA065 Save the Ocean Limited Edition -malli on uudellentulkinta Seikon ensimmäisestä sukeltajankellosta, 62MAS-kellosta. Mallit muistuttavat toisiaan paljon muotokielensä sekä olemuksensa osalta, mutta uusi SLA065-kello on läpikotaisin päivitetty sopiakseen tälle vuosisadalle. Tästä mallista tekee vielä houkuttelevamman ja haluttavamman sen harvinaisuus, sillä SLA065-mallia valmistetaan hyvin rajallinen, vain 1300 kappaleen erä.

Kellon meriteemaisuus ei ulotu tässäkään mallissa pelkästään sen ulkonäköön, sillä Seiko SLA065 -kello kuuluu Save the Ocean -mallistoon, jonka tuotoista Seiko suuntaa osan rahoittamaan merten suojelua sekä erilaisia merenalaisia historiallisten kohteiden tutkimuksia ja kaivauksia.

Viimeistelty kellotaulu upeilla yksityiskohdilla

Seiko on onnistunut taltioimaan historiallisesti astrolabeissa käytetyn kuvioinnin upeasti uuden kellonsa rikkaan siniseen kellotauluun. Taulun pinnan tekstuuri leikittelee valon kanssa antaen sille ilmeikkään olemuksen, joka elää valon mukaan sinisen eri sävyissä. Kellon yleiseen väritykseen sopien indeksit sekä viisarit ovat pidetty teräksen värisinä.

Seiko SLA065 -kello

Kellotaulun luettavuudesta pimeässä pitää huolen Lumibrite -maali, joten kellonaika on luettavissa useita tunteja pilkkopimeässä. Kellon tuntimerkinnät, viisarit sekä bezelin kello kahdentoista tuntimerkintä on varustettu tällä pimeässä hohtavalla maalilla. Lumibrite tuo hennolla vihreän sävyllään tyylikkään säväyksen kellon värimaailmaan.

Kellotaulua suojaamassa on kaareva, heijastuksenestolla varustettu safiirilasi.

Seiko Prospex SLA065 on upea kokonaisuus tyylikkäässä paketissa

Rungon viimeistely on tyylikkään sivistynyt. Kellon teräksinen runko on halkaisijaltaan 41,3 millimetriä ja korkeutta sillä on 13,1 millimetriä. Rungon viimeistelyssä yhdistellään harjattuja pintoja peilimäisiin Zaratsu-tekniikalla kiillotettuihin pintoihin, jotka leikittelevät upeasti valon kanssa tuoden kellon henkiin. Seiko Prospex -sarjan kellot ovat tehty käyttöä ajatellen ja tämä kello onkin varustettu 200 metrin vedenpitävyydellä. Kello ranteessa voi siis huoletta uida ja käydä altaan syvemmässäkin päädyssä.

Kello toimitetaan tyylikkäällä ja erittäin mukavalla Seikon sinisellä silikonirannekkeella. Silikonirannekkeet tunnetusti tarjoavat erinomaista kestävyyttä ja käyttömukavuutta kelloille ja uusi SLA065 onkin erittäin kevyt ja miellyttävän kumppani ranteessa.

Seiko SLA065 -kello

Kellon sydämenä tikittää Seikon 8L35-automaattikoneisto. Tämä koneisto malli on vartavasten suunniteltu sukeltajankelloihin ja sen tarjotessa huipputason suorituskykyä ja viimeistelyn tasoa. Koneistolle on luvattu noin 50 tunnin käyntivara, joka on hyvin linjassa alan standardeihin ja kellon kilpailijoihin. Seiko on antanut tuttuun tapaan hyvin varovaisen käyntiarvion kellon tarkkuudesta, ilmoittaen sen olevan +15 / -10 sekuntia per päivä.

Kellojen toimitus alkaa helmikuussa 2023.