Miksi käyttää partakorua

Miesten muotitrendien maailmassa parrat ovat saaneet viime aikoina paljon huomiota. Hyvin hoidettu parta on yhtä tärkeää kuin trendikäs vaatekaappi, sillä se vaihtelee täysparrasta pukinpartaan ja kaikkeen siltä väliltä. Mutta entä jos haluat todella erottua joukosta? Voit aina kokeilla sisällyttää tyyliisi muodikkaita partakoruja.

Alkuperä ja historiaa

Partakorut ovat ainutlaatuinen ja kiehtova muotiasuste, jota on käytetty satojen vuosien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa. Miehet ovat usein koristelleet partaansa koruilla osoittaakseen statusta, varallisuutta tai valtaa. Koru on hillitty mutta voimakas kannanotto, joka kertoo kantajansa tyylistä ja persoonallisuudesta.

Parrakorut juontavat juurensa antiikin ajoilta, jolloin niitä käytettiin henkilökohtaisen tyylin ilmaisuna ja sosiaalisen aseman osoittajana. Rooman valtakunta oli yksi niistä kulttuureista, jotka ottivat partakorut omakseen; he uskoivat, että korujen käyttäminen parrassaan sai heidät näyttämään miehekkäämmiltä ja voimakkaammilta.

Keskiajalla kuninkaat ja ritarit käyttivät usein taidokkaita parrankoristeita merkkinä auktoriteetista tai varallisuudesta. Parrakorut olivat suosittuja myös tämän ajanjakson varakkaiden kauppiaiden keskuudessa, jotka yleensä koristelivat partansa ohuilla kultalangoilla, joita kutsuttiin "barbuletteiksi" ja jotka oli suunniteltu pitämään hiukset paikoillaan työskennellessään pitkiä tunteja markkinoilla.

Renessanssin aikana miehet alkoivat käyttää partakoruissaan koristeellisempia malleja, kuten helmiä, timantteja tai jalokiviä, jotka oli asetettu kulta-asetuksiin, joissa oli monimutkaisia kaiverruksia tai kuvioita. Tämä muotisuuntaus levisi nopeasti kaikkialle Eurooppaan, minkä seurauksena aateliset kaikkialla Euroopassa käyttivät tänä aikana hyvin taidokkaita koruja.

Partakorut ovat olleet tunnetusti kovassa suosiossa pohjoismaalaisessa kulttuurissa, sillä viikingit käyttivät niitä jatkuvasti somistamaan partaansa. Modernin miehen tyyliissä on nähty näitä koruja viime aikoina paljon. Partakorut ovat erittäin kestäviä, pitävät partasi siistinä ja suorana sekä tekevät olemuksestasi jämäkän.

Tyylikäs lisä asukokonaisuuteen

Partakoruja voidaan käyttää korostamaan kasvonpiirteitäsi ja lisäämään samalla ainutlaatuisen kosketuksen mihin tahansa asuun, jonka päätät käyttää. Tämä lisä tekee asuistasi täydellisiä sekä muodollisiin tilaisuuksiin, kuten häihin, että rentoihin tilaisuuksiin. Myös tilaisuudet kuten illanistujaiset ja illanvietot hoituvat entistä tyylikkäämmin kun varusteena löytyy miehekäs partakoru. Tämä upea somiste on myös loistava tapa ilmaista itseäsi muotivalinnoillasi ja säilyttää samalla ammattimainen ilme. Esimerkiksi osallistuminen liiketapaamisiin hoituu huolettomasti, koska et halua mitään liian räikeää yllesi, mutta tyylikkyys on taattua! Saatavilla on monia eri tyylejä, joten sinun makuusi sopivan mallin löytäminen ei ole vaikeaa!

Partakorut lisäävät visuaalista mielenkiintoa viemättä huomiota ulkonäön muilta osa-alueilta. Nämä kappaleet ovat yleensä pienikokoisia, ne eivät ole liian tilaa vieviä eivätkä lisää tarpeetonta painoa.