Seiko Great White Shark

Seiko jatkoi vakuuttavaa menoaan Baselworldissa, kun vuonna 2019 se julkisti kolme uutta Seiko Prospex “Save The Ocean” -mallia. Kaikki kolme esiteltyä mallia ovat vesitiiviitä 200m asti ja kuuluvat Seikon Prospex-mallistoon, mikä tarkoittaa, että kelloissa on vaativaan ammattisukellukseenkin riittävät ominaisuudet. Seikon “Save The Ocean” hanke perustettiin yhteistyössä Seikon ja meribiologi Fabien Cousteaun, legendaarisen Jacques-Yves Cousteaun lapsenlapsen, kanssa. Jokaisesta myydystä Save the Ocean -mallista osa tuotoista lahjoitetaan Cousteaun perustamalle merielämän suojelu- ja oppimiskeskukselle.

Ensimmäinen asia johon kelloja katsoessa kiinnittyy huomio on niiden huikea taulu. Se on kauniin syvänmerensininen, ja vaihtaa sävyä valaistuksesta riippuen. Eksklusiivisesti näihin kolmeen malliin on lisätty upeaa, todennäköisesti Kanagawan suuresta aallosta inspiraatiota ottanutta aallokkokuviota. Nämä laadukkailla ominaisuuksilla varustetut hyvän mielen kellomallit ovat ehdottomia hankintoja kaikille Seiko-faneille, suklariharrastajille tai ihan vain merien suojelusta kiinnostuneille.


SRPD21K1:

Kolmikosta ensimmäinen on Seiko Prospex Save the Ocean Great White Shark Edition SRPD21K1. Se on mitoiltaan 45mm leveä ja 13.4mm paksu. Suurimmilta osin se on sama kello kuin fanien rakastama vanha kunnon Seiko Turtle, mutta muutamalla lisätyllä herkulla.

Yksisuuntainen bezel on upea sinisen ja vaaleanharmaan yhdistelmä. Taidokkaasti hiottu sunburst-taulu heijastaa kauniisti eri suunnista tulevaa valoa. Tasaisesta käynnistä vastaa Seikon 24-jalokivinen automaattikoneisto 4R35, jota suojaa kestävä Hardlex-mineraalikristallilasi. Kello kolmesta löyty myös kuukauden- ja viikonpäivillä varustettu päivyri.


SSC741P1:

Seuraava Baselworld-julkistus samasta mallistosta oli tyrmäävän upea Seiko Prospex Save the Ocean Solar Special Edition SSC741P1. Kello on maskuliininen kronografi-toiminnoilla varusteltu teholaitos, jossa on muita sisarmallejaan jykevämpi bezel. Ympäröivää sinistä tummemmat pikkutaulut luovat kelloon syvyyden tunnetta.

Koneistona on Seikon voimakas valoenergialla käyvä kvartsimylly V175. Siluettia hallitsevat kolme kookasta kruunua, joilla kronografi-ominaisuuksia hallinnoidaan. Kellon yleisilme on Save the Ocean -malleista ehdottomasti monimutkaisin, ja sopii ihmiselle joka pitää edistyneistä korkean teknologian kelloista.


SRPD23K1:

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Baselworld 2019:n Save the Ocean -katraasta tulee Seiko Prospex Samurai Save the Ocean Automatic SRPD23K1. Siinä on Samurai-sarjan ulkomuoto Save the Ocean -mallien tutulla sinisellä aaltokuvioinnilla höystettynä. Runko on mitoiltaan 43.8mm leveä ja 13.4mm paksu.

Kellon sisällä sykkii Seikon 23-kivinen 4R35 automaattikoneisto 41 tunnin käyntivaralla. Kellon parhaita puolia on sen yksinkertainen konstailematon eleganssi, ei mitään liikaa ja kaikkea oikeassa suhteessa.