Seiko Turtle watches

Seiko Turtlejen tarina alkoi vuonna 1976, kun yhtiö julkaisi Seiko 6309:n. Kello oli aikaansa nähden suuri, mitoiltaan 45mm leveä ja 13mm paksu. 6309:ssä oli myös varsin epätavallinen design. Kellon runko näytti lepäävän eräänlaisen suojatyynyn päällä, ja kellon ruuvi oli kello kolmen sijasta kello neljässä parantaen käyttömukavuutta.

Suojatyynyn muoto muistutti fanien mielestä kilpikonnan kilpeä, ja niin lempinimi Turtle sai alkunsa. 6309:n omintakeinen ulkomuoto kiinnitti fanien huomion ja kellosta tuli erittäin suosittu. Sitä tuotettiin yli vuosikymmenen ajan aina vuoteen 1988 asti. Sen jälkeen Turtle kuitenkin laitettiin jäihin vuosikymmeniksi. Pitkään jatkuneen tauon vuoksi 6309:n Turtle-kellojen jälleenmyyntihinta alkoi nousta huomattavasti. Useiden vuosikymmenien hiljaisuudesta ja julkisen mainostuksen loppumisesta huolimatta 6309 oli fanien keskuudessa edelleen hyvin rakastettu malli. Seiko ymmärsi etteivät fanit olleet valmiita hautaamaan Turtlea lopetettujen kellomallien valhallaan.

Niinpä vuonna 2016 Seiko päätti palkita kärsivällisten fanien odotuksen, ja elvyttää Turtle-malliston neljällä uudella mallilla. Mallit liitettiin myös Seikon omaan Prospex-kellosarjaan, joka on eräänlainen sinetti ammattisukellukseenkin soveltuvista sukelluskelloista. Kellojen ulkonäkö oli jätetty esikuvaan nähden miltei identtiseksi, mutta sitä oli päivitetty muutamilla moderneilla herkuilla. Vedenkestävyys kasvoi 150 metristä 200 metriin. Bezel vaihtui kaksisuuntaisesta sukellukseen paremmin soveltuvaksi yksisuuntaiseksi. Sen lisäksi koneistoakin kohennettiin. Alun perin 17-jalokivinen koneisto vaihtui 24-jalokiviseen koneistoon, tällä kertaa myös käsin vedettävään. Nämä uudistukset sekä Seiko Turtlejen käyttömukavuus, monipuolisuus ja ulkonäkö tekevät siitä sukelluskellon, joka hakee alle 500€ hintaluokassa vertaistaan.

Esittelyssä 3 Turtle-suosikkia:


1. Klassinen Prospex PADI

Seiko Prospex PADI Turtle Special Edition Automatic on ehdoton klassikko modernien Seiko-kellojen keskuudessa. Kellon tyylikäs merensininen taulu ja kaksivärinen “Pepsi” bezel antavat kellolle rennon vaikutelman. Tämä ikivihreä entry-level suklari nauttii suurta suosiota fanien keskuudessa, ja syystä.

2. Save the Ocean

Seiko Turtle Save the Ocean Edition SRPC91K1 on kauniilla kellotaululla varustettu tehopakkaus, josta löytyy ominaisuuksien lisäksi tyyliä. Kellotaulu häivettyy yläosan vaaleansinisestä alas mentäessä aina erittäin tummansiniseen asti. PVD-pinnoitettu runko ja bezel tekevät kellosta vaativiinkin aktiviteetteihin soveltuvan.

3. Vuoden 2019 uutuus

Seiko Prospex Save the Ocean Turtle SRPD21K1 Great White Shark kuuluu Seikon uusimpiin, vuonan 2019 julkaistuihin malleihin. Se on eittämättä yksi näyttävimmistä Turtleista, kiitos sen upean yksityiskohtaisen kellotaulun ja raikkaan siniharmaan bezelin. Tämä hyvän mielen kellomalli julkaistiin kahden muun upean meriteemaisen suosikkisuklarin kanssa. Voit lukea lisää Save The Ocean -kelloista blogissamme täältä.

Kaikki Turtle kellomme löydät täältä