On mahdotonta sanoa yksiselitteisesti mikä on paras älykello juuri sinulle, mutta laadimme avuksesi tämän artikkelin jossa esittelemme suosituimpia älykellomallejamme, joihin kannattaa tutustua. Suuri älykellovalikoimamme tarjoaa monta mallia josta valita! Löydä älykello joka sopii parhaiten juuri sinun elämäntyyliisi.


Sisällysluettelo


Älykello - mihin sitä käytetään?

Älykello on kätevä pari älypuhelimelle. Pienikokoinen älylaite tuo tutut toiminnot kirjaimellisesti kätesi ulottuville, myös silloin kun jätät puhelimen mieluummin laukkuun, taskuun tai jos kellon mallin näin sallii jopa kotiin. Älykello on myös varteenotettava haastaja urheilukelloille: useimmiten älykellolla pystyy mm. seuraamaan päivän askeleita, unen laatua ja sykettä. Vastavuoroisesti monesta urheilukellosta löytyy tänä päivänä suuri valikoima älyominaisuuksia – äly- ja urheilukellojen ero ei nykyään ole niin merkittävä.

Älykello siis tarvitsee pitkälti aina parikseen älypuhelimen. Markkinoilta löytyy myös laaja valikoima SIM-kortilla ja eSIM varustettuja malleja, jolloin älypuhelimeen yhdistäminen ei ole enää välttämättömyys. Tarjonta merkkien, mallien, materiaalien ja toimintojen suhteen on myös valtava – malleja löytyy moneen makuun ja moneen budjettiin. Tutustu alta valikoimamme brändeihin ja kelloihin ja löydä paras älykello juuri sinulle!

Ennen kuin jatkamme itse älykellojen vertailuun, haluamme muistuttaa eräästä tärkeästä asiasta, joka jokaisen tulisi muistaa ennen älykellon ostamista: Muista valita älykello puhelimesi mukaan! Koska älykello ja puhelin ovat toisiaan täydentävä pari, on erittäin tärkeää että älykellosi ja puhelimesi puhaltavat tekniikkansa puolesta yhteen hiileen. Esimerkiksi Applen Apple Watch -kellot on suunniteltu toimimaan ainoastaan iPhonen parina. Androidin pariksi taas sopivat Samsung älykellot tai esimerkiksi Huawei älykellot, mutta nämä pelaavat tämän lisäksi myös hyvin yhteen iPhonen kanssa. Muista siis tarkistaa puhelimesi ja pohtimasi kellon yhteensopivuus ennen tilauksen tekoa.


Älykello vertailu — mikä älykello kannattaa valita?

Älykello kannattaa valita omien käyttötarpeidesi perusteella ja siten valita kello, jonka ominaisuudet täyttävät nämä tarpeet. Useissa tilanteissa kellomalleista on olemassa muutamia eri kokoja, useita eri värityksiä ja materiaaleja mistä valita. Kellomallien eri variaatiot saattavat erota toisitaan hitusen esimerkiksi siten että suuremmissa kelloissa akun kapasiteetti saattaa olla hieman suurempi, pääosin ominaisuudet kelloissa on kuitenkin samat. Tässä artikkelissa keskitymme nimenomaan älykelloihin. Mikäli haet täysveristä urheilukelloa treeniesi tueksi, suosittelemme tutustumaan kattavaan urheilukello-artikkeliimme, jossa opastamme urheilukellon valinnassa.


Samsung Galaxy Watch6 - Kompakti paketti ominaisuuksia


Samsung Galaxy Watch6 – tärkeimmät ominaisuudet


 • Käyttöjärjestelmä: Wear OS 4 -käyttöjärjestelmä
 • Näyttö: Super AMOLED 1,3 tai 1,5 tuumaa, riippuen mallista
 • Akunkesto: Jopa 30h, mukana langaton lataus
 • Yhteydet: LTE/Bluetooth. Tietyt mallit varusteltu eSIM ominaisuudella, BT5.3, Wi-Fi, NFC, GPS
 • Personalisointi Ranneke on helppo vaihtaa, runsas valikoima kellotauluja & mahdollisuus luoda oma kellotaulu
 • Kiinnostavimmat toiminnot: eSIM, vastaa viesteihin ja puheluihin, huippuluokan terveysominaisuudet, kuten EKG, verenpaineen mittaus sekä lukuisat eri urheilulajit.

 • Markkinoiden monipuolisin Samsung Watch6 -sarja on mallisto älykelloja, jotka tarjoaa ennennäkemättömiä ominaisuuksia entistä tiiviimässä koossa, tarkemmalla näytöllä, nopeammalla käyttöliittymällä ja täysin uudenlaisella sensoritekniikalla. Suorituskyvystä vastuussa on Samsungin päivitetty kaksiytiminen Exynos W930 -järjestelmäpiiri, jonka suunnittelussa on tarkasti ajateltu älykellolta vaadittavia ominaisuuksia. Uusi Galaxy Watch6 -älykello hyödyntää Wear OS 4 -käyttöjärjestelmää, jonka päällä on Samsungin oma One UI 5 Watch -käyttöliittymä. Galaxy Watch 6 Classic -sarjan kelloissa on 2 gigatavun verran RAM-muistia sekä 16 gigatavun verran sisäistä tallennustilaa.Googlen laajasta valikoimasta on helppo valita kelloosi ne sovellukset, jotka palvelevat juuri sinun tarpeitasi.

  Loistava valinta niin lenkkipolulle kuin konttorillekin Kattavat urheiluominaisuudet ja tarkat mittarit tekevät kellosta loistavan kumppanin moneen tilanteeseen. Nauti yli 90 lajista, suunnittele juoksulenkkisi ja kerää tietoa kehostasi Galaxy Watch6 -kellosi Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) -anturilla milloin vain haluat. Kellon keräämät tiedot auttavat sinua seuraamaan kehoasi ja terveydentilaasi sekä asettamaan itsellesi sopivia kuntotavoitteita mittaustulosten perusteella. Nyt voit tarkastella yhdestä näkymästä Samsung Health -sovelluksella, kuinka lähellä omat paino-, rasvaprosentti-, ja lihasmassatavoitteet ovat. Kovan treenin jälkeen kello arvioi, kuinka paljon kehosta on poistunut nestettä hikenä, ja kertoo, kuinka paljon sinun tulisi juoda. Watch6-kellon unen- ja palautumisen seuranta on nyt entistäkin tarkempaa – käytä unen seurantaa ja tutustu ehdotuksiin, joiden avulla voit nukkua paremmin. Kello on helposti muokattavissa ja personoitavissa juuri sinulle sopivaksi – tee kellotaulusta omanlaisesi itsellesi sopivilla kuvioilla ja kuvilla. Watch6 -älykellot tarjoaa laajan määrän työkaluja oman hyvinvoinnin tueksi tyylikkäässä ja nopeassa paketissa.

  Paras älykello sinulle joka: Etsit älykellosta monipuolista paria niin toimistolle kuin kuntosalillekin. Kello on markkinoiden monipuolisin vaihtoehto ja sen eSIM-kortti tuo arkeen uudenlaista helppoutta. Tässä kellossa on runsaat personalisointi-mahdollisuudet joiden avulla saat vapauden luoda kellosta juuri itsesi näköisen. Muista tutustua myös muihin Samsung älykelloihin. Valikoimastamme löydät monta mallia joiden joukosta pääset valitsemaan suosikkisi.


  Samsung Galaxy Watch6 – plussat ja miinukset


  • + Monipuolinen ja tyylikäs ulkonäkö
  • + Kellon eSIM-kortti tuo uudenlaista vapautta
  • + Kestävyys hakee vertaistaan
  • + Runsaat personalisointi-mahdollisuudet
  • - Akunkesto voisi olla pidempi
  • - Ei voi yhdistää iPhoneen


  Apple Watch - markkinoiden puhutuin älykello


  Apple Watch 9 GPS + Cellular – tärkeimmät ominaisuudet


  • Käyttöjärjestelmä: watchOS 10 (vaatii iPhone XS:n tai uudemman, jossa on iOS 17 tai uudempi)
  • Näyttö: Retina LTPO OLED -näyttö (2000 nitin kirkkaus)
  • Tallennustila: 64 Gt
  • Akunkesto: Noin 18 - 36 h (käytön mukaan)
  • Yhteydet: Bluetooth 5.3, LTE ja UMTS
  • Personalisointi helposti vaihdettava ranneke ja Applen upeat kellotaulut
  • Kiinnostavimmat toiminnot: Applen tyylikäs muotoilu, runsas tallennustila, Aina päällä oleva Retina LTPO OLED -näyttö, saumaton yhteispeli iPhonen kanssa, runsaat fitness-toiminnot, EKG-mittaus, kolarin­- ja kaatumisen­tunnistus.

  • Paras valinta iPhonen pariksi Apple Watch on kenties yksi markkinoiden tyylikkäimmistä ja suosituimmista älykelloista. Eikä toiminnoissakaan ole valittamista! Uusimman Apple Watch 9 ja Ultra 2 -älykellon näyttö on aina päällä, jonka ansiosta sitä on helppo käyttää ilman näytön erillistä herättelyä. Cellular-kellossa on sisäänrakennettu mobiiliyhteys, jonka ansiosta pystyt käyttämään kelloa ilman puhelinta, kunhan se on kytketty langattomaan operaattorisopimukseen. Voit siis silti vastata puheluihin ja viesteihin, vaikka puhelin jäisi kotiin.

   IPhonesta tutut toiminnot nyt ranteellasi Tästä kellosta löydät monta tuttua suosikkia! Ääniohjattava Siri, maksusovellus Apple Pay, Applen laadukas Music-kirjasto ja paljon muuta. App Storesta pystyt lataamaan kellolle juuri ne applikaatiot, joille sinulla on tarvetta. Siinä missä iPhone:n voi personalisoida suojakuorilla, tarjoaa Apple Watch -mallisto runsaasti vaihtorannekevaihtoehtoja, joilla voit helposti muokata kellosi ulkonäköä mielesi mukaan.

   Tukea ja turvaa aktiiviseen arkeen Tämä kello ranteessa voit olla huoletta! Sisäänrakennetun kompassin avulla pysyt aina kartalla ja turvallisuutta tuo myös hätäpuheluominaisuus joka toimii kansainvälisesti. EKG-toiminnon avulla taas pystyt tarkkailemaan sydämesi rytmiä. Kellon monipuoliset hyvinvointitoiminnot auttavat sinua pitämään itsestäsi hyvää huolta. Tuo uutta virtaa treenehisi ja tavoita omat tavoitteesi. GPS:llä varustettu kello mittaa esim. näppärästi lenkkisi matkan, nopeuden ja reitin. Harjoittelu-sovelluksen ansiosta treenidata on aina kätesi ulottuvilla. Kello on vedenkestävä 50 metriin asti, joten se sopii myös uimatreeneihin! Treenien lisäksi kello on myös tukenasi joka päiväisessä arkiliikunnassa. Pidä lukua päiväsi askelsaldosta ja tarkkaile kuinka paljon aikaa tuli vietettyä istuen. Muista kuitenkin myös lepo! Apple Watch on myös tukenasi niin hengitysharjoituksissa kuin unen seurannasakin.

   Apple Watch Series 9 ja Ultra2 -kellot ovat pakattu täyteen erilaisia urheilu- ja terveysominaisuuksia, jotka tukevat urheilullista ja terveellistä lämänlaatua. Apple Watchista löytyy sopiva urheilumuoto kaikkeen. Uusina lisäyksenä nyt esimerkiksi suositus taiji sekä pilates! Lähtö­sysäyksen liikkumiseen saat omasta ranteestasi. Uusi Apple Watch myös tunnistaa automaattisesti urheilusuorituksen aloituksen, kun aloitat esimerkiksi pyöräilyn.

   Paras älykello sinulle joka: Etsit älykelloa iPhonesi parikis. Nämä kaksi Apple laitetta on suunniteltu toinen toiselleen, jonka huomaa niiden saumattomasta yhteispelistä. Apple Watch 9 ja Ultra 2 -älykello on uutuutena parasta, mitä Applella on tällä hetkellä tarjota älykellomarkkinoille. Monipuolinen älykello, josta on iloa elämän jokaisella osa-alueella. Löydät kattavasta Apple Watch -katgoriastamme runsaasti eri malleja joista valita.


   Apple Watch – plussat ja miinukset


   • + Paras vaihtoehto iPhonen pariksi
   • + Näyttävä aina päällä oleva näyttö
   • + Monipuoliset toiminnot ja mobiiliyhteys
   • + EKG-mittaus
   • - Ainoastaan yhteensopiva iPhonen kanssa
   • - Akku voisi olla pitkäkestoisempi, mutta sen lataus on äärimmäisen nopea


   Huawei Watch GT 4 - huokeampi vaihtoehto loistavalla akunkestolla


   Huawei Watch GT 4 – tärkeimmät ominaisuudet


   • Käyttöjärjestelmä: HarmonyOS (Android 6.0 tai uudempi ja iOS 9.0 tai uudempi)
   • Näyttö: 1,32 tuuman ja 1,43 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö
   • Tallennustila: 4 Gt
   • Akunkesto: jopa 14 päivää tavanomaisessa käytössä, 7 päivää kovassa käytössä
   • Yhteydet:Bluetooth 5.2, BLE/BR/EDR tuettu
   • Kiinnostavimmat toiminnot: Loistava akunkesto, kattavat treeniominaisuudet, musiikin kuuntelu (offline tilassa vain Android), vastaa kellolla puheluihin

   Loistava pari Huawei- ja Android-puhelimille. Huawei Watch GT 4 on toiminnoiltaan minimalistisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi Apple Watch tai Samsung Galaxy Watch, mutta tämä on ollut tietoinen valinta kelloa kehitettäessä. Kellossa on panostettu perustoimintoihin ja jättämällä ylimääräiset toiminnot pois virtaa riittää jopa 2 viikkoa ilman latausta. Huawei Watch GT 4 sisältää kaikki älykelloilta halutut ominaisuudet kompaktissa ja loppuun suunnitellussa paketissa. Tyylikäs ulkonäkö, käytännölliset ominaisuudet ja varsin kilpailykykyinen hinnoittelu tekee Huawei Watch GT 4 -kelloista erittäin varteenotettavat kumppanit lähes kenen tahansa ranteeseen.

   Varteenotettava treenikaveri. Älykello joka innostaa toiminnoillaan treenaamaan! Toki mikäli haet nimenomaan urheilukelloa, suosittelemme kääntymään urheilukellovalikoimamme puolelle. Mutta perustreeneihin ja aktiivisuudenseurantaan tämän GPS:llä varustetun kellon toiminnot toimivat hienosti! Löydät kellon valikoimasta erittäin runsaan kattauksen harjoitteluja mm. salitreeneistä, pyöräilyyn ja uintiin. Kellolla on sisäänrakennetun sykemittarin ansiosta helppo seurata myös unen laatua ja palautumista!

   Paras älykello sinulle joka: haet kelloa Huawei-, Android- tai iPhone -puhelimen pariksi. Tämä kello tarjoaa kaikki älykellojen perustoiminnot kauniissa paketissa. Laadukkaista liikuntatoiminnoista ja antureista on iloa henkilöille, jotka pysyvät mielellään päivän aikana aktiivisina. Löydä uutta potkua arkeen, ja käytä kelloa arkiliikunnan tarkkailuun. Kattava valikoimamme tarjoaa monta Huawei älykello -mallia, joiden joukosta pääset valitsemaan suosikkisi.


   Huawei Watch GT 3 | Plussat ja miinukset


   • + Tyylikäs ulkonäkö
   • + Erinomainen jopa 14 päivän akunkesto
   • + Hyvät ominaisuudet treenien ja arkiliikunnan tueksi
   • + Puhelut suoraan kellosta (kun yhdistettynä älypuhelimeen)
   • - Offline musiikintoisto vain Androidiin yhdistettynä
   • - Ei tue kolmannen osapuolen valmistamia applikaatioita

   Lisää Luettavaa - tutustu myös näihin artikkeleihin

   Löydät blogistamme laajan kokoelman kelloaiheisia artikkeleita. Mikäli etsit urheilukelloa suosittelemme tutustumaan meidän kattavaan fitnesskello -artikkeliin sekä urheilukello-oppaaseemme.


   Päivitä kellosi tyyli nopeasti ja edullisesti uudella rannekkeella!


   Vaihtamalla ranneketta säännöllisesti pidennät sen käyttöikää, saat päivitystä kellon ulkonäköön ja huolehdit samalla myös kellosi hygieniasta.