Garmin Fenix 7 & Garmin Epix 2

Garmin Fenix 7 vs Garmin Epix 2 — uudet premium-tason multisportkellot vertailussa

Uudet Garmin Fenix 7 ja Garmin Epix 2 -älykellot on nyt julkaistu, mutta kumpi vuoden 2022 uutuuksista on paras Garmin älykello sinulle? Hyvä älykello tukee sinua vuorokauden ympäri päivän ohjelmasta riippumatta, mutta se mikä malli on paras riippuu pitkälti käyttäjän tarpeista ja elämäntyylistä. Garmin Fenix ja Epix ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja henkilölle, joka etsii iskunkestävää ja tehokasta älykellon ja multisport-kellon yhdistelmää. Nämä rouheat älykellot on suunniteltu pärjäämään olosuhteessa kuin olosuhteessa tarjoten monipuoliset ominaisuudet sekä ultra-pitkän akunkeston.

Garmin Fenix 7 tällä suosikkisarjan odotetulla jatkajalla on suuret saappaat täytettävänä. Laadukas ja itsevarma Fenix on monille markkinoiden paras Garmin älykello. Suositun sarjan älykellot on testattu ääriolosuhteissa varmistaen A-luokan luotettavuuden tilanteessa kuin tilanteessa. Nämä GPS-älykellot on pakattu täyteen innovatiivisia toimintoja, erinomaisesta akunkestosta tinkimättä. Garmin Fenix on yksi markkinoiden harvoista älykelloista, joka pärjää jopa -20C pakkasella, ja on tämän ansiosta kenties paras älykello talviurheilulajien harrastajille. Tyylikäs kello tarjoaa kattavat urheiluominaisuudet kattaen perussetin lisäksi myös laskettelun, surffauksen ja golfin kaltaisten lajien erityistarpeet. Uusi Garmin Fenix 7 on tutun suosikin paranneltu versio, jonka uudet ominaisuudet eivät jätä kylmäksi.

Garmin Epix 2 Garmin Epix -sarja on monille ehkä hieman vieraampi, mutta uskomme vahvasti, että tällä sarjan uusimmalla jäsenellä on potentiaalia kiivetä suosikkilistan kärkeen. Paranneltu Garmin Epix 2 on saanut totaalisen muodonmuutoksen neliskanttiseen edeltäjäänsä verrattuna. Kello muistuttaa ominaisuuksiltaan paljon Fenix-sarjan kelloja, mutta on muotoilultaan ja ominaisuuksiltaan hieman kevyempi. Tästä älykellosta ei voi puhua mainitsematta sen kirkasta AMOLED-kosketusnäyttöä, joka antaa käyttökokemukselle täysin uudenlaista potkua. Kirkkaan näytön ja kevyemmän muotoilun takia kellon akun kesto ei riitä aivan Fenix 7 tasolle, mutta Epix 2:en jopa 6 päivää älykellotilassa kestävä akku riittää useimmille arjessa enemmän kuin hyvin.

Sisällysluettelo


Kenelle Garmin Fenix 7 Sopii?

Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7 sopii henkilölle, joka etsii tehokasta ja kestävää GPS-älykelloa monipuolisilla ominaisuuksilla ja erinomaisella akunkestolla. Tämä itsevarma suosikki ei ole budjettivaihtoehto, mutta hinta on perusteltu, kun kelloon lähtee tutustumaan tarkemmin. Ääriolosuhteissa testattu älykello, sopii erinomaisesti myös extreme-lajeja harrastavan seikkailijan tarpeisiin.

Uusi Garmin Fenix 7 on päivitetty tyylikkäällä muotoilulla. Kellosta on saatavilla kolme kokovaihtoehtoa, joiden joukosta valita omaan ranteeseen istuvin: myös naisen ranteeseen istuva sirompi Garmin Fenix 7S, tehokas perusmalli Fenix 7 ja astetta jykevämpi Garmin Fenix 7X . Kellon akun kesto kulkee käsi kädessä koon kanssa. Isoimman mallin akku kestää jopa yli kaksi kertaa pienimmän kellon akkua kauemmin.
Garmin Fenix 7 — tärkeimmät ominaisuudet

Tämä blogiartikkeli paisuisi yksinkertaisesti aivan liian pitkäksi, mikäli lähtisimme esittelemään jokaisen Garmin Fenix 7 -älykellosta löytyvän toiminnon (niitä todella on niin monta!). Siksi päätimme tyytyä tässä vaiheessa kellon tärkeimpiin ominaisuuksiin. Lisätietoja löydät kellon tuotesivulta, mikäli haluat uppoutua kellon tarjontaan vieläkin syvemmin.

man skiing

Pakkasen kestävä älykello

Uusi Garmin Fenix 7 älykello täyttää yhdysvaltain armeijan lämmön-, iskun, ja veden tiukat kestävyysstandardit. Voit käyttää tätä pakkasen kestävää älykelloa ongelmitta jopa -20C pakkasella, eikä pienet osumat aiheuta kolhuja. Garmin Fenix 7 tarjoaa ensiluokkaisen akun keston ja pärjää aurinkolatausominaisuutensa ansiosta entistäkin kauemmin. Akkua säästävässä Expedition GPS-tilassa Garmin Fenix 7X -kellon akku kestää jopa huikeat 139 päivää aurinkolatauksella!

Kellon uusi mukautuva kosketusnäyttö on intuitiivinen lisä kellon painikkeille. Tämän älykellon toimintoja on helppo ohjata vaikka sormet olisivatkin hieman pakkasesta kohmeessa.

Seikkailijoille optimoidut toiminnot

Uusi taskulamppu Mikä olisi seikkailijoille suunniteltu älykello ilman taskulamppua? Kellon multiLED-taskulamppu on näppärä apu, kun kaipaat lisävaloa. Garmin Fenix 7X -kelloissa taskulamppua voi myös käyttää lisävalaistustilassa. Tämä ominaisuuden ansiosta näyt hyvin liikenteessä, vaikka lähtisit lenkille vasta auringon laskun jälkeen. Huomaathan, että taskulamppuominaisuus löytyy vain 7X-mallista.

Kattavat karttaominaisuudet Navigoi perille tyylillä! Voit ladata kellolle TopoActive-karttoja haluamallesi alueille kätevästi kellon Wi-Fi-yhteyden avulla. Sapphire Solar Edition -älykello on varustettu paikallisella Topo-kartalla, jonka avulla pääset heti liikkeelle. Kartalta voit mm. tarkastella maaston muotoja, korkeuksia, puistoja, rantaviivoja ja vaikka vuorten huippuja. Kellon kätevä edessä reitillä -ominaisuuden ansiosta tiedät aina mitä reitilläsi on tiedossa. Käännös käännökseltä -navigointi tekee reittiopastuksen seuraamisesta entistäkin helpompaa. Laskettelijoille kello tarjoaa yli 2000 laskettelukohteen esiladatut SkiView -kartat joilla voit tarkastella laskettelurinteiden nimiä ja vaikeustasoja suoraan ranteestasi.

man running in the forest

Treenikaveri & hyvinvointivalmentaja

Tämä älykello on suunniteltu monipuoliseen urheiluun kattaen urheilukellon perustoimintojen lisäksi myös monen lajin erikoistarpeet. Kellon esiladatut urheiluprofiilit tarjoavat sinulle nopean tavan räätälöidä kellosi toiminnot treenisuunnitelmiesi mukaan. Monipuolinen lajivalikoima kattaa mm. juoksun, uinnin, vaelluksen, sisäkiipeilyn, pyöräilyn ja paljon muuta. Kello ehdottaa sinulle päivittäin omaan rasitus- ja harjoitustilasi kannalta optimoituja treenejä. Treenien jälkeen sinun on helppo tarkastella omia suoritustietojasi kuten juoksudynamiikkaa, palautumista ja VO2 max -lukemia. Kaipaatko inspiraatiota treeneihin? Kokeile kellon animotuja harjoituksia, joita voit seurata suoraan kellon näytöltä.

Treenien lisäksi Garmin Fenix 7 on myös kokonaisvaltaisien hyvinvointisi tukena. Laadukas hyvinvoinnin seuranta käyttää hyödykseen eri antureilla kerättyjä tietooja ja tekee hyvinvointidatasta helpommin pureskeltavaa. Voit tarkistaa päivittäiset hyvinvointitietosi nopealla vilkaisulla. Voit seurata kellolla mm. unen laatua, sykettä, nesteytystä, hengitystä ja kehosi energiatasoja. Kellon palautumisavustin auttaa sinua arvioimaan kehosi tarvitseman lepoajan ennen seuraavaa treenisessiota.

Golf, laskettelu ja surffaus Vain harvat älykellot ja urheilukellot tarjoavat yhtä laajat ja lajikohtaiset urheilutoiminnot kuin Garmin Fenix -sarjan kellot. Garmin Fenix 7 tarjoaa räätälöidyt toiminnot treeniesi tueksi, oli lajisi sitten golf, laskettelu, kiipeily, hiihto tai surffaus. Kellon vapaalasku-toiminto erottaa laskettelijan nousut ja laskut, kun taas maastohiihtodynamiikka-toiminto auttaa sinua arvioimaan hiihtoharjoituksen rasitusta (toiminto vaatii pariliitetyn HRM-Pro sykevyön). Surfline Sessions on toiminto, jolla voit luoda videoita keelloon yhdistetyllä Surfline-kameralla (myydään erikseen).

man on the golf green

Onkoo lajisi Golf? Garmin Fenix 7 -älykello tarjoaa yli 42 000 kansainvälisen golfkentän värikkäät CourseView-kartat. Kokeile miten kosketustähtäys- ja PlaysLike Distance -toiminnot tuovat kierroksellesi uudenlaista määrätietoisuutta. Juoksijoille suunniteltu PacePro-toiminto auttaa sinua pitämään yllä optimaalista vauhtia niin ylä- kuin alamäissäkin. Aseta itsellesi reitti ja kellon PacePro-suunnitelma auttaa sinua säätelemään vauhtiasi niin, että jaksat maaliviivaan asti.

Arkea helpottavat älytoiminnot

Garmin Fenix 7 on urheilukellon ja älykellon täydellinen yhdistelmä. Kattavien treeni- ja hyvinvointitoimintojen lisäksi kellosta löytyy myös erittäin monipuolisesti arkea helpottavia älytoimintoja. Liitä kello älypuhelimeesi ja tarkastele puhelimen ilmoituksia suoraan kellon näytöltä. Kellon musiikkisovellusten ansiosta voit kuunnella Spotify-, Deezer- ja Amazon Music -suoratoistopalveluja kätevästi kelloosi liitettyjen Bluetooth-kuulokkeiden kautta. Musiikkia voi kuunnella myös ilman puhelinta! Lataa maksukorttisi virtuaaliseen lompakkoon ja maksa ostoksesi kätevällä Garmin Pay -lähimaksutoiminnolla.

Voit räätälöidä kellon sovellukset, mukautuvat kellotaulut ja widgetit omien tarpeidesi mukaisesti. Tutustu Connect IQ -sovelluskaupan monipuoliseen tarjontaan ja räätälöi kello omien mieltymystesi mukaan.

Garmin Fenix 7 — tekniset tiedot

Alla olevasta taulukosta löydät Garmin Fenix 7 -kellojen tekniset tiedot sekä Garmin Fenix 7S, 7 ja 7X -älykellojen väliset erot.

Garmin Fenix 7X Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7S
Paino 89g (61g ilman ranneketta) 73g (50g ilman ranneketta) 58g (42g ilman ranneketta)
Rungon koko 51 mm 47 mm 42 mm
Näytön tyyppi ja koko 1.4 tuuman 280 x 280 px transflektiivinen MIP -näyttö 1.3 tuuman 260 x 260 px transflektiivinen MIP -näyttö 1.2 tuuman 240 x 240 px transflektiivinen MIP -näyttö
Akun kesto älykellotilassa jopa 28 päivää (37 aurinkolatauksella) jopa 18 päivää (22 aurinkolatauksella) jopa 11 päivää (14 aurinkolatauksella)
Akku Expedition GPS -tilassa jopa 62 päivää (139 aurinkolatauksella) jopa 40 päivää (74 aurinkolatauksella) jopa 26 päivää (43 aurinkolatauksella)
Rungon ja kehän materiaali Kuitulujitteinen polymeerirunko, metallinen takakansi ja DLC-titaanikehä Kuitulujitteinen polymeerirunko, metallinen takakansi ja DLC-titaanikehä Kuitulujitteinen polymeerirunko, metallinen takakansi ja DLC-titaanikehä
Lasin materiaali Power Sapphire Power Sapphire Power Sapphire
Kellon ranneke Pakkauksessa silikoniranneke Pakkauksessa silikoniranneke Pakkauksessa silikoniranneke
Rannekkeen ympärysmitta Silikoni (108-182 mm), nahka (108-175 mm), kangas (108-189 mm) tai metalli (108-180 mm) Silikoni (125-208 mm), nahka (132-210 mm), kangas (132-210 mm) tai metalli (132-215 mm) Silikoni (127-210 mm), nahka (135-213 mm), kangas (135-213 mm) tai metalli (135-225 mm)
Vesitiiveys 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m)
Tuetut yhteydet Wi-Fi, Bluetooth ja ANT+ Wi-Fi, Bluetooth ja ANT+ Wi-Fi, Bluetooth ja ANT+

Kenelle Garmin Epix 2 Sopii?

Garmin Epix  2

Garmin Epix 2 GPS-älykello sopii henkilölle, joka haluaa tehostaa aktiivista arkea korkeatasoisilla älytoiminnoilla. Tiivistetysti Epix 2 -älykelloa voisi kuvailla hieman kevyempänä ja urbaaniin elämäntyyliin räätälöitynä versiona Fenix-sarjan kelloista, jonka kirkas ja ultratarkka AMOLED-kosketusnäyttö lisää peliin hifistelyn arvoista luksusta. Kirkas näyttö näkyy hyvin kaikissa olosuhteissa. Kellon tehokas akku kestää aina päällä olevaan AMOLED-näytöön ja kellon monipuolisiin toimintoihin erittäin hyvin. Monipuolisista treeni- ja hyvinvointitoiminnoista on iloa niin salilla, luonnossa kuin kaupungillakin. Pysy kärryillä päivän hyötyliikunnasta tai haasta itsesi vaikka tehokkaalla HIIT-sessiolla.
Garmin Epix 2 tärkeimmät ominaisuudet

Garmin Epix 2 tarjoaa monipuoliset hyvinvointi-, treeni- ja älytoiminnot. Kellon tyylikäs muotoilu ja kirkas AMOLED-näyttö tekevät kellosta mukautuvan älyasusteen, joka soveltuu päivään suunnitelmistasi riippumatta.

Kisavalmis treenikaveri ja monipuoliset hyvinvointiominaisuudet

Garmin Epix 2 on monipuolinen treenikaveri, joka soveltuu niin arkiliikuntaan, harrasteluun kuin kisatason treenisessioihinkin. Seuraa treenien suoristietoja kätevästi ranteeltasi ja löydä uusia tapoja kehittää kuntoasi kellon päivittäisillä sinulle räätälöidyillä harjoitusehdotuksilla. Kellon uudet HIIT-harjoitukset haastavat sinut seuraamaan mm. AMRAP-, Tabata-, ja EMOM-treenien intervalleja. Kellon kattavat urheilusovellukset tarjoavat kätevät työkalut mm. juoksuun, uintiin, pyöräilyyn, vaellukseen ja soutuun. Tämän lisäksi kello soveltuu myös golfiin, surffaukseen, lasketteluun ja sisäkiipeilyyn. Kokeile kellon näytöltä seurattavia animoituja treenejä ja löydä uutta inspiraatiota voimaharjoitteluun, joogaan ja pilatekseen. Lisää treenimuotoja voit ladata Garmin Connect -sovelluskaupasta.

Man at the gym

Treenaatko juoksukisat mielessä? Kellon virtuaalinen kisaennuste antaa sinulle vauhtiarvion suunnitelemallasi reitillä yleisen kuntotasosi ja juoksuhistoriasi perusteella. Trendidatan avulla voit seurata miten treenisessiosi vaikuttavat pidemmällä aikavälillä. Näin voit seurata omaa kehittymistäsi, ja arvioida milloin olet valmis kisoihin. Real-Time stamina -toiminto tukee sinua rasituksen hallinnassa, jotta vältyt rasittamasta itseäsi liikaa heti juoksukisan alkumetreillä. PacePro-toiminto auttaa sinua pitämään yllä sopivaa vauhtia.

Man running with a bridge on the background

Seuraa kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tilaa helposti kellon avulla. Garmin Epix 2 soveltuu luonnollisesti monipuolisesti myös mm. hengityksen, unen laadun, energiatason, nesteytyksen, sykkeen ja happisaturaatiotason seurantaan.

Ultra-tarkka navigointi

Tämä älykello sopii arkisen kaupunkinavigoinnin lisäksi myös astettaa vaativimpia navigointivarusteita vaatiiviin seikkailuihin. Yhdistä kello Wi-Fi:iin ja lataa laadukkaita TopoActive-karttoja. Kellolta löytyy esiladattuna paikallinen kartta, jolla pääset heti vauhtiin. Kartalta voit helposti tarkastella alueesi maastonmuotoja, korkeuseroja, puistoja, vesiä ja muita maantieteellisiä kohteita. Löydät kellolta myös yli 2000 laskettelukohteen esiladatut SkiView-kartat, joilla voit tarkastella rinteiden reittejä ja vaikeustasoja. Golfkentät on helppo ottaa haltuun kellon yli 42000 golfkentän värillisillä CourseView-kartoilla.

Man skiing

Sapphire-edition kellossa käytetään ensimmäistä kertaa aiemmin vain sotilaskäytössä ollutta teknologiaa sijaintitarkkuuden parantamiseksi. Hyödyntämällä navigointisateliittien eri taajuuksilla lähettämiä signaaleja, kello pysyy kartalla myös siellä minne GNSS-signaalit eivät tavallisesti yllä.

Kirkas AMOLED-näyttö ja katu-uskottava tyyli

Kirkas, värikäs ja ultra-tarkka AMOLED-kosketusnäyttö on Epix 2 -älykellon kulmakivi. AMOLED-näyttö nostaa kellon käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle tuoden arkeen hieman lisää luksusta. Kellon tyylikäs muotoilu näyttää hyvältä töissä ja vapaalla. Laadukkaat materiaalit puolestaan takaavat, että tämä älykello on valmis todelliseen käyttöön.

Useimmissa tapauksissa energiaa vaativa AMOLED näyttö heikentää älykellon akun kestoa. Garmin Epix 2 kellossa tämä pulma on raktaistu tehokkaalla virransäästötilalla, jossa kellon näyttö herätetään intuitiivisella kädenliikkeellä. Tämän ominaisuuden ansiosta kellon akku kestää älykellotilassa jopa 16 päivää, mikä olisi kova luku jopa aivan tavallisella näytöllä varustetulle älykellolle.

Woman in denim jacket wearing a smartwatch

Monipuoliset älytoiminnot

Löydä uusia tapoja tehdä arjestasi hieman paremmän. Yhdistä Garmin Epix 2 -älykello puhelimeesi ja seuraa älykkäitä ilmoituksia suoraan kellon näytöltä. Garmin Pay -lähimaksuominaisuuden ansiosta lompakkoa ei välttämättä tarvitse ottaa edes mukaan. Kuunteletko musiikkia? Yhdistä bluetooth-kuulokkeet kelloon ja kuuntele Spotify-, Deezer- ja Amazon Music -soittolistojasi. Voit kuunnella musiikkia myös ilman puhelinta!

Garmin Epix 2 — tekniset tiedot

Keräsimme Garmin Epix 2 -kellon tekniset tiedot taulukkoon.

Garmin Epix 2
Paino 70g (47g ilman ranneketta)
Rungon koko 47 mm
Näytön tyyppi ja koko 1.3 tuuman 454 x 454 px AMOLED värinäyttö (aina päällä)
Akun kesto älykellotilassa jopa 6 päivää (16 päivää liikeherätyksellä)
Akku Expedition GPS -tilassa jopa 14 päivää liikeherätyksellä
Rungon ja kehän materiaali Kuitulujitteinen polymeerirunko, titaanitakakansi ja titaanikehä
Lasin materiaali Safiirikristalli
Kellon ranneke Pakkauksessa silikoniranneke
Rannekkeen ympärysmitta Silikoni (125-208 mm)
Vesitiiveys 10 ATM (100 m)
Tuetut yhteydet Wi-Fi, Bluetooth ja ANT+

Vertailu: Garmin Fenix 7 vs Garmin Epix 2

Katso taulukosta Garmin Fenix 7 ja Garmin Epix 2 -kellojen vertailu. Valitsimme vertailuun Garmin Fenix 7 malliston kelloista perusmallin (Garmin Fenix 7), sillä sen koko vastaa Garmin Epix 2 -kellon kokoa. Nämä kaksi älykelloa muistuttavat toisiaan monella tapaa, mutta erojakin löytyy. Garmin Fenix 7 tarjoaa selvästi pidemmän akunkeston, aurinkolatauksen ja hieman järeämmän jopa -20C pakkasen kestävän muotoilun. Garmin Epix 2 tarjoaa puolestaan kirkkaan AMOLED-näytön väriloistoa, joka tuo käyttökokemukseen hieman lisää luksusta. Kello on suunniteltu urbaaniin elämäntyyliin ja tarjoaa kattavat treeni ja hyvinvointisovellukset aktiivisen arjen tueksi.

Garmin Fenix 7 Garmin Epix 2
Paino 73g (50g ilman ranneketta) 70g (47g ilman ranneketta)
Rungon koko 47 mm 47 mm
Näytön tyyppi ja koko 1.3 tuuman 260 x 260 px transflektiivinen MIP -näyttö 1.3 tuuman 454 x 454 px AMOLED värinäyttä (aina päällä)
Akun kesto älykellotilassa jopa 18 päivää (22 aurinkolatauksella) jopa 6 päivää (16 päivää liikeherätyksellä)
Akku Expedition GPS -tilassa jopa 40 päivää (74 aurinkolatauksella) jopa 14 päivää liikeherätyksellä
Rungon ja kehän materiaali Kuitulujitteinen polymeerirunko, metallinen takakansi ja DLC-titaanikehä Kuitulujitteinen polymeerirunko, titaanitakakansi ja titaanikehä
Lasin materiaali Power Sapphire Safiirilasi
Kellon ranneke Pakkauksessa silikoniranneke Pakkauksessa silikoniranneke
Rannekkeen ympärysmitta Silikoni (125-208 mm), nahka (132-210 mm), kangas (132-210 mm) tai metalli (132-215 mm) Silikoni (125-208 mm)
Vesitiiveys 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m)
Tuetut yhteydet Wi-Fi, Bluetooth ja ANT+ Wi-Fi, Bluetooth ja ANT+

Garmin Fenix 7 kokemuksia ja arvosteluja — käyttäjät kertovat

Garmin Epix 2 kokemuksia ja arvosteluja — käyttäjät kertovat

Katso myös muut vuoden 2022 Garmin uutuudet

Garmin on aloittanut vuoden 2022 useammalla tuotelanseerauksella. Fenix 7 ja Epix 2 -kellojen lisäksi jo ennestään monipuolinen tuoteportfolio sai lisäystä Garmin Venu 2 Plus ja Garmin Vivomove Sport -kelloista, joihin tutustumme tarkemmin tässä artikkelissa. Katso kaikki vuoden 2022 Garmin uutuudet ja löydä paras älykello juuri sinulle.