Seiko 5 Sport GMT on upea uutuus suosittuun 5 sport -mallistoon, josta löytyy jo legendaksi muodostuneen SKX-sarjan fiilistä modernilla vivahteella. Pomminvarma 4R-sarjan koneisto, loistavat mittasuhteet, paranneltu ranneke ja kolme upeaa väritystä tekee tästä uutuudesta lähestulkoon varman hitin.

Seikon yllättävä lisäys suosittuun 5 Sport -linjastoon tarjoaa kerrassaan upeat väritykset GMT-ominaisuuden lisäksi. Vuosien varrelta Seiko 5 -mallisto on tullut tunnetuksi huokeasta hinnasta ja kilpailukykyisistä ominaisuuksista, tehden niistä täydellisen valinnan moneen ranteeseen. Uuden Seiko 5 sport GMT -mallin kuoren ja taulun design juontaa juurensa Seikon legendaariseen SKX-sarjaan, joka on edelleen yksi tunnetuimmista sukeltajankelloista kelloalalla vielä vuosia valmistuksesta lopettamisen jälkeenkin. Uuden GMT-mallin mukana Seiko tuo suositun Jubilee-tyyppisen rannekkeensa takaisin päivitettynä versiona. Uudet rannekkeet yhdistelevät harjattuja sekä kiillotettuja pintoja tuoden hyvän säväyksen kellojen yleisilmeeseen. Mustan SSK001, sinisen SSK003 ja oranssin SSK005 kellojen rungot sekä rannekkeet ovat valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä.

Seiko 5 Sport GMT

Tyylikäs kokonaisuus matkaajalle

Jo vuosien ajan kelloharrastajat ovat modanneet SKX-kelloja GMT tyyppisillä bezeleillä ja uusilla koneistoilla tehden itse GMT-kelloja, mutta viimein se on mahdollista saada suoraan tehtaalta. GMT-ominaisuus tarkoittaa kelloissa mahdollisuutta asettaa kellojen erillinen GMT-viisari toisen aikavyöhykkeen aikaan. Vaihtoehtoisesti viisarin voi myös asettaa oman aikavyöhykkeen aikaan, jolloin kellotaulun tunti sekä minuutti viisarit osoittavat tarkan kellonajan ja GMT-viisari osoittaa päivänaikaa. GMT-ominaisuus on suosittu erityisesti matkailijoiden seurassa sen mahdollistaessa helpon ajan seurannan ja mahdollisuuden lukea kellosta oman sekä haluamasi aikavyöhykkeen kellonajat yhdellä vilkaisulla.

Hyvän vivahteen siniselle sekä mustalle väritykselle tuo niiden GMT-viisarien sekä -tekstien punainen väritys, oranssissa SSK005-mallissa nämä ovat luettavuuden vuoksi toteutettu mustina. GMT-mallien bezelit ovat kaksiväriset päivänajan hahmottamisen helpottamiseksi. Mustassa ja oranssissa mallissa bezeli on musta / harmaa ja sinisessä versiossa sini / musta.

Seiko 5 Sport GMT

Haluttu GMT-ominaisuus luotettavassa paketissa

Kellojen taulut ovat pidetty simppeleinä ja siten helppolukuisina, kello kolmesta löytyvän päivyrin lukua on myös helpotettu lasikkeen pinnasta löytävällä suurennuslasilla. Kellojen viisarit, indeksit sekä GMT-osoittimet ovat käsitelty Seikon pimeässä hohtavalla LumiBrite-maalilla, joka takaa kellonajan helpon luettavuuden jopa pilkkopimeässä usean tunnin ajan.

Koneistoina Sports GMT -malleissa on 4R34-automaattikoneisto, joka kerää käyntienergiansa käyttäjän ranteen liikkeestä. Kelloille on luvattu 41 tunnin käyntivara. Seiko on itselleen tyypillisesti antanut hyvin varovaisen käyntiarvion koneistolle +45 /-35 sekuntia per päivä. Kellon koneiston ominaisuuksiin kuuluu hacking eli pysäytettävä sekuntiviisari tarkan ajan asettamiseksi, käsinvedettävä käyntivara sekä Seikon Diaschock iskunsuojaus. Koneiston toimintaa ja viimeistelyä käyttäjä pääsee ihastelemaan kellon läpinäkyvän takakannen kautta.

Kelloissa on käytetty luotettavaa Hardlex-lasia suojaamaan kellotaulua sekä bezeliä, varmistaen niiden kestävyyden arjen käänteissä. Mallien yleinen muotokieli on pysynyt samantyyppisenä aikasempiin Seiko 5 Sports Automatic -malleihin verrattuna, mutta kellojen rungot ovat GMT-malleissa kasvaneet korkeutta 0,1 mm eli onneksi vain aavistuksen. Sports GMT -mallit ovat halkaisijoiltaan 42,5 mm ja 13,6 mm korkeita. Kellot tarjoavat 10 atm / 100 m vesitiiviysluokituksen, joka riittää loistavasti uintia ja arjen roiskeita varten.

Uudet 5 Sports GMT -mallit ovat äärimmäisen upea lisäys Seiko 5 -sarjan rivistöön, jotka miellyttävät varmasti myös perinteisestä SKX-sarjasta pitäneitä. Alkuperäiset linjat ja muotokieli on pysynyt lähes muuttumattomana ja GMT -ominaisuus tuo hienon säväyksen kellon yleisilmeeseen. Kellojen hintataso on varsin järkevä niiden maksaessa 490€. Kellojen toimitus on määrä alkaa heinäkuussa 2022.