Uusi Garmin Venu

Garmin Venu -mallisto on varsin suosittu valinta moneen ranteeseen, sillä se haastaa ominaisuuksillaan sarjan johtotähtiä, eli Fenix 7 Pro- ja Epix 2 Pro -malleja, kuitenkin pitäen hintapolitiikkansa kurissa. Suurin osa meistä urheilukellon käyttäjistä tarvitsee kellomme urheiluominaisuuksia viikossa kourallisen kertoja, mutta arjen melskeessä älykellojen helppokäyttöiset ominaisuudet ovat käytössä monta kertaa päivässä. Venu-mallistossa yhdistyykin urheilukellojen suoritusten ja aktiivisuuden seuranta älykellojen arjen ominaisuuksiin, ja koko paketti on onnistuttu pakkaamaan tyylikkääseen mutta silti robustiin designiin.

Viimeisin lisäys tähän suosittuun mallistoon on Garminin julkaisemat Garmin Venu 3 sekä Garmin Venu 3S urheilu- ja älykellot.

Nämä uudet versiot Venu-mallistosta pitävät sisällään paljon samoja, vanhasta mallista tuttuja ominaisuuksia, mutta uutuus sisältää myös paljon uusia ominaisuuksia.




Sykemittarin merkittävä parannus aikaisemmasta mallista

Uudet 3. sukupolven Venu-kellot ovat tuoneet mukanaan merkittävästi parantuneen sykeanturin. Viimeisin versio Venu-malliston kelloista käyttää uusimman sukupolven iteraatiota Elevate V5 -anturista. Tämä uusi sensori mahdollistaa aikaisempaakin tarkemman ja vakaamman sykkeen mittauksen, sen sisältäessä enemmän ja laajemmalle alueelle levitettyjä antureita, varmistaen että käyttäjä saa tarkinta mahdollista dataa suorituksestaan sekä palautumisestaan.

Garmin Venu 3

Uusia ja päivitettyjä ominaisuuksia

Uudet Venu 3- ja Venu 3S -mallit ovat myös saaneet paljon päivityksiä ominaisuuksiinsa niin urheilun seurannan kuin myös palautumisenkin osalta. Kelloihin on lisätty paljon kaivattuja ominaisuuksia esimerkiksi käyttäjän unen laadun parantamiseen ja sen järjestelmälliseen kehittämiseen, myös rauhoittumiseen ja päivän stressistä palautumista edesauttava ohjattu meditaatio-ominaisuus on lisätty. Paljon matkustavalle tärkeänä uutena lisänä on kellon Jetlag-opastus, jossa käyttäjää opastetaan, miten hän voi välttää ja minimoida mahdollisen jetlagin negatiiviset vaikutukset käyttäjän hyvinvointiin ja vireystilaan.

Maltilliset mutta erittäin toimivat runkokoot

Uusi Venu 3 -mallisto pitää sisällään kahta eri runkokokoa: 41 mm leveän Venu 3S:n sekä suuremman 45 mm leveän Venu 3 -kellon. Kellot ovat ominaisuuksiltaan pääosin identtisiä toisiinsa, mutta esimerkiksi akunkestossa kelloissa on aavistuksen eroja.

Venu 3 -malliston myötä linjastoa on siistitty ja samalla tarjolla olevien mallien määrää on virtaviivaistettu. Aikaisemmin mallisto koostui kolmesta koosta, joista kaksi olivat suhteellisen lähellä toisiaan; nimittäin aikaisempi Venu 2S oli leveydeltään 40 mm, kun taas Venu 2 Plus oli vain aavistuksen suurempi, sen ollessa 43 mm leveä. Uusi Venu 3 -mallisto selkeyttää koko valikoimaa ja tarjoaakin näiden kahden aikaisemman mallin välistä hyvää kompromissia 41 mm leveällä Venu 3S -mallilla, joka sopii loistavasti useimpien ranteisiin kokonsa puolesta.

Varianteista suurempi, eli 45 mm leveä Garmin Venu 3, pysyy kokonsa puolesta pääosin muuttumattomana aikaisempaan verrattuna, mutta kellosta on onnistuttu hiomaan muutamat ylimääräiset millikymmenykset pois halkaisijastaan ja samalla tiputtamaan hieman turhaa painoa. Ero koossa aikaisempaan on kuitenkin vain muutamissa grammoissa, mutta tämä on ansiokas suoritus kuitenkin, sillä kello oli jo alun perin varsin sulavalinjainen ja virtaviivainen. Venu 3S:n kokoa tai painoa on turha verrata aikaisempiin malleihin, sillä kuten sanottu, se tuo mukanaan uuden koon sen 41 mm leveällä rungollaan korvaten kaksi aikaisempaa kokovarianttia.

Garmin Venu 3

Uusi, suurempi näyttö

Venu-mallistossa on käytetty Garminin erittäin tarkkaa ja kirkasta AMOLED-näyttöä. Tämä näyttötekniikka on erinomainen valinta tähän mallistoon, sillä sen terävyys ja erinomainen kyky toistaa värejä tarkasti ja kirkkaasti tekee siitä upean apurin arjessa ja lenkkipolulla.

Uudessa Venu 3 -mallissa Garmin on onnistunut jälleen ylittämään itsensä, sillä he ovat onnistuneet pienentämään kellon bezeliä ja asentamaan kelloon entistäkin suuremman 1,4” AMOLED-näytön. Ero aikaisempaan on paperilla varsin hillitty, mutta käytössä ja kellon tuntumassa tämä ero on varsin merkittävä. Suuri näyttö on asia, jonka merkitys korostuu kaikessa interaktiossa kellon ja käyttäjän välillä. Pelkät luvut eivät aina kerro koko totuutta, ja Venu 3S on hyvä esimerkki tästä. Näyttönsä puolesta Venu 3S on nimittäin myös erittäin kykeneväinen ja toimiva paketti, sillä se on varustettu reilun kokoisella 1,2” AMOLED-näytöllä, joka tuntuu täydellisen kokoiselta kellon 41 mm runkoon suhteutettuna.

Garmin Venu 3

Akunkesto

Yksi merkittävä muutos on tapahtunut suuremman runkokoon, eli Venu 3 -mallin akunkestoon. Vaikka kellon runko on pienentynyt, paino on vähentynyt ja näyttö on suurentunut, on Garmin silti onnistunut pusertamaan tästä mallista lisää akunkestoa, kasvattaen sen jopa 14 päivään älykellotilassa. Virransäästötilassa kellon akunkestoa älykellotilassa saa venytettyä jopa 26 päivään asti.

Venu 3S yltää myös erinomaisiin lukemiin akunkestossaan, sillä se kykenee palvelemaan jopa 10 päivään älykellotilassa, joka riittää hyvin kenelle tahansa. Akunkestoa on myös halutessaan mahdollista venyttää jopa 20 päivään asti virransäästötilaa hyödyntämällä.



Tartu tilaisuuteen ja hanki itsellesi Venu 2 -malliston viimeisiä kappaleita erikoishintaan!

Uutuuksista huolimatta myös aiempi versio Garmin Venu -mallista on yhä erittäin ajankohtainen mitä ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja muotoiluun tulee!