kellokollaasi

Juuri oikean kellon löytäminen voi olla välillä varsin vaikeaa, oli se sitten tarkoitettu itselle tai lahjaksi. Kun ottaa sen lisäksi vielä huomioon, että meillä Keskisen Kellolla on Suomen laajin kellovalikoima, voi koko valikoiman läpikäynti tuntua ylivoimaiselta tehtävältä. Siksi pyydettiin meidän Aleksia jakamaan hänen muutamia henkilökohtaista suosikkeja valikoimastamme. Nämä poiminnat ovat siis täysin subjektiivisella otteella valittuja, mutta Aleksi perustelee jokaisen valinnan kohdalla lyhyesti, mitkä piirteet kyseisessä kellossa säväyttävät. Saamme kiittää Aleksia pitkälti jokaisesta blogimme kello-aiheisesta artikkelista. Tällä tyypillä on kellot hallussa, ja se näkyy myös hänen valinnoissaan. Annetaan sana siis Aleksille!

Jotta sinun on mahdollisimman helppo löytää juuri sinulle sopiva malli, artikkelin kellot on jaettu seuraaviin hintakategorioihin.

Hintakategoriat:

 • 100€ ja alle
 • 100€ - 300€
 • 300€ - 1000€
 • Yli 1000€


 • 100€ ja alle | Edulliset, mutta tyylikkäät budjettikellot


  casio, timex ja citizen -kelloi

  1. Timex Weekender TW2R42500

  Yhdysvaltalaisen kellovalmistajan Timexin Weekender-malli huokuu tyylikästä designia. Kellossa on upea tummansininen 40 mm leveä kellotaulu jota katsellessa voi huomata tämän mallin saaneen inspiraationsa kenttäkelloista. Isot valkoiset numeraalit sekä Indiglo-lume tekevät tästä kellosta helposti luettavan. Sininen kellotaulu yhdistettynä raikkaan vaaleaan nahkaremmiin tekevät tästä kellosta erinomaisen kumppanin kesän mökkirientoihin taikka terassille iltaa istumaan.


  2. Citizen BI5000-01A

  Tämä elegantti sekä monipuolinen malli kaikkien tuntemalta Citizenilta sopii vaivatta niin arkeen kuin juhlaan. Sen ajattoman simppeli kellotaulu sopii minimalisteille, jotka uskovat että asusteiden sekä pukeutumistyylin suhteen less is more. Se sisältää päivyrin kello kolmessa varmistaen että pysyt aina kartalla päivistä sekä luminoituvat viisarit. Tyylikäs musta nahkaranneke viimeistelee tämän erinomaisella hinta-laatusuhteella varustetun huolitellun kokonaisuuden.


  3. Casio Collection Retro A168WA-1YES

  Alle sadan euron kategoriassa yksi suosituimmista valmistajista on ehdottomasti Casio, jolla on suuri valikoima syystäkin suosittuja retrotyylisiä digikelloja, joista tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani. Ominaisuuksina siinä on mm. ajanotto, hälytys, automaattinen kalenteri sekä 12/24h näyttö. Tämä vintage-henkinen ajannäyttäjä sopii saumattomasti asuun kuin asuun, eikä sitä tarvitse sen edullisen hinnan vuoksi liioin varoa käytössä. Juuri edullisen hinnan takia tämä kello soveltuu erinomaisesti myös rymykelloksi.  Alle 300€ | Täydellinen hinta-laatu suhde

  festina,seiko ja luminox kellot

  1. Festina F20266/2

  Tämä sinitauluinen hurmuri tulee sveitsiläislähtöiseltä Festinalta. Tähän kelloon ylellisyyttä tuo sen kullanvärinen runko sekä metalliranneke. Kellon kullanväristä yleisilmettä kontrastoi kauniisti sen tummansininen kellotaulu, josta löytyy päivyri kello kolmesta sekä ajanottomahdollisuus. Tämä upea kullanvärinen ilmestys on vesitiivis 5 ATM saakka ja sen kehältä löytyy vauhdin mittaamiseen käytettävä takometri. Edullisesta hinnastaan huolimatta kullan väri tuo tähän ajannäyttäjään todellista luksuksen tuntua.

  2. Seiko 5 Sports SRPD59K1 Automatic

  Listamme seuraava kello tulee maailman kenties suosituimmalta kellovalmistajalta, Seikolta. Se kuuluu myös henkilökohtaisiin suosikkivalmistajiini sen tarjoaman voittamattoman hinta-laatusuhteen takia. Seikon valikoimassa on mistä valita, mutta minun kellotärpikseni pääsi Seikon uuden 5-malliston oranssitauluinen SRPD59K1. Se sopii pirteän raikkaine väreineen erinomaisesti kesäkelloksi, ja sen taululta löytyy myös kuukauden- sekä viikonpäivät (ihan niinkuin niillä olisi kesälomalla mitään väliä). 100 metrin vesitiiviys takaa myös sen, että voit mennä tämän kellon kanssa uinnille ja luminoituvien viisarien ansiosta näet ajan vaivatta pimentyvinäkin öinä.

  3. Luminox Leatherback Sea Turtle 0301

  Tämän hintakategorian viimeisenä poimintana listalleni tiensä löytää yhdysvaltalaisen Luminoxin valmistama työjuhta, Leatherback Sea Turtle. Luminox on ensisijaisesti kunnostautunut erilaisten kenttäkellojen sekä kestävien rymyjen valmistajana. Etenkin kesän vilskeessä ja menossa luonnonolot sekä kolhut kestävä ajannäyttäjä tulee todella tarpeeseen. Tässä tummanpuhuvassa kenttäkellossa on 100 metrin vesitiiviys sekä erityiskestävä Carbonoxista valmistettu runko. Kellossa on myös erittäin selkeät 25 vuoden ajan hohtavat indeksit. Luminoinnin laadusta kertoo jotain, että samaa luminointitekniikkaa käyttävät mm. Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukot.  Alle 1000€ | Kun tiedät mitä haluat

  raymond weil, seiko ja citizen kellot

  1. Raymond Weil Toccata 5588-STC-40001

  Raymond Weilin Toccata on erittäin tyylikäs sekä elegantti pukukello. Siinä on minimalistinen vaalea norsunluun värinen kellotaulu moderneilla sekä virtaviivaisilla osoittimilla. Sen lisäksi kellosta löytyy päivyri kello kolmen kohdalta.Tätä kelloa suojaa kestävä sekä naarmuuntumaton safiirilasi ja se tulee upean krokotiilihenkisen nahkarannekkeen kanssa. Ajattoman hienostuneen ulkonäkönsä ansiosta tämä kello tulee näyttämään yhtä tyylikkäältä vuosikymmenten kuluttua ja se olisi erinomainen vaihtoehto perintökelloksi vanhemmalta lapselle.


  2. Seiko Prospex Sumo Automatic Diver's SPB103J1

  Seuraavana listalleni tiensä löytää lähes kaikkien kelloharrastajien tuntema Seiko Sumo. Tämä klassikkosuklari sai Seikolta toivottuja kohennuksia sekä tyyliparannuksia vuoden 2019 Baselworldissa. Sen vakuuttavista spekseistä sekä materiaaleista huolimatta juuri tämän mallin listalle nosti sen valloittava tummanvihreä taulu. Tässä on yksi esimerkki taulusta jolle kuvat eivät todella tee kunniaa, vaan pystyäkseen todella arvostamaan sen kauneutta sen värivaihtelut tulee kokea omin silmin. Kello on 45 mm leveä ja sille on myönnetty “Diver’s 200m” -merkintä mikä tarkoittaa, että kyseessä on vaativan päädyn sukelluskello, joka on vedessä kuin kotonaan.


  3. Citizen Eco-Drive Radio-Controlled Titanium CB5020-87L

  Tämä sinitauluinen teholaitos Citizenilta huokuu tyylikkyyttä sekä business-henkisyyttä. Tässä kronografissa on upean monimutkainen tummansininen kellotaulu kolmella alanäytöllä sekä päivyriominaisuudella varustettuna. Useimmista kelloista poiketen tämän mallin runko on tehty erittäin kestävästä sekä kevyestä titaanista lisäten sen käyttömukavuutta. Kellon koneisto käyttää virtanaan sen saamaa valoa ja vastaanottaa radiosignaaleja eri puolilta maailmaa tarjoten äärimmäisen tarkan sekä luotettavan kellonajan. Niinpä tämä kello sopii täydellisesti maailmankansalaisille sekä matkailijoille, jotka ovat joko työn tai huvin puolesta jatkuvasti liikkeessä eri maiden välillä.


  Yli 1000€ | Kellokokoelman kulmakivi

  sinn, oris ja voutilainen kellot

  1. Sinn 556 I fine link

  Viimeisen kategorian aloittaa aina yhtä tyylikäs sekä monipuolinen Sinn 556. Saksalainen Sinn on kelloalalla erittäin arvostettu valmistaja, joka yhdistää laadukkaat sekä kestävät materiaalit kauniiseen muotoiluun. Tässä valitsemassani kellossa on upea 38.5mm mattamusta taulu sekä selkeät ja hyvin erottuvat osoittimet joiden ansiosta kellonaika selviää erittäin helposti. Kaunis, yksinkertainen taulu yhdistettynä laadukkaaseen teräsrannekkeeseen tekevät tästä kellosta varteenotettavan jokapaikankellon, joka soveltuu niin farkkujen ja T-paidan kuin pikkutakinkin kanssa. Kun ottaa lisäksi vielä huomioon kellon erinomaisen veden-, magneettisuuden- ja iskunkestävyyden, on tässä kellossa ainesta luotettavaksi päivittäiseksi käyttökelloksi.


  2. Oris Carysfort Reef Limited Edition 01 798 7754 4185-Set RS

  Tämä ympäristötietoinen hyvän mielen kellomalli säväyttää upeilla väriyhdistelmillään. Kello yhdistelee taidokkaasti oranssia ja sinistä eri sävyissä muodostaen upean raikkaan kokonaisuuden. Ei tulisi ensimmäisenä mieleen yhdistää oranssia sekä sinistä, mutta tässä kellossa yhdistelmä toimii täydellisesti. Tästä aikaraudasta löytyy myös GMT-ominaisuus, jonka avulla voit nähdä kellosta kahden eri aikavyöhykkeen ajan samanaikaisesti sekä laadukas keraaminen bezel. Tämä kesäisen pirteä suklari on todellinen keräilykappale, sillä sitä on valmistettu ainoastaan rajoitettu 200 kappaleen erä.


  3. Voutilainen X Leijona Urho Chrono 19.100.01.110

  Listani viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä kellona tiensä listalle löytää myös Leijonan sekä arvostetun kelloseppämestari Kari Voutilaisen yhteistyöluomus Urho Chrono. Tässä kauniissa retrotyylisessä kilpa-ajokronografissa on kaksi alataulua ajanotolle sekä päivyri kello kuudessa. Sen lisäksi siinä on vauhdin mittaamiseen käytettävä takometri kellon ulkokehällä sekä vanhanajan tyyliset suuret painikkeet. Rannekkeena siinä on laadukas nahkaranneke vintagehenkisellä rei’ityksellä varustettuna. Tarkasta käynnistä vastaa kellon sisällä sykkivä laadukas sveitsiläisvalmisteinen Sellita SW510BH -automaattimylly 48 tunnin käyntivaralla.

  Etkö vielä löytänyt etsimääsi? Täältä löydät koko miesten kello -valikoimamme. Kokeile käyttää sivun vasemmasta reunasta löytyvää hakutyökälua, joka voi auttaa täydellisen kellon löytämisessä. Mikäli selaat sivua puhelimellasi, löydät hakutyökalun sivun ylälaidasta.