Arkisto kuukausittain: November 2019

 1. Kvartsikello | pikaopas

  Tiima kvartsikello

  Paristolla kulkeva kvartsikello pysyy erinomaisesti oikeassa ajassa tarkan kellokoneistonsa ansiosta. On monta syytä miksi edullinen kvartsikello voi olla hyvä vaihtoehto mekaaniselle kellolle. Huomattavasti edullisemman hinnan lisäksi kvartsikellon valitsemista puoltaa myös niiden yksinkertaisuuden tuoma helppous. Näissä kelloissa on mekaaniseen kelloon verrattuna vähemmän liikkuvia osia, jolloin huollolle on harvemmin tarvetta. Paristolla toimiva kello voi kellon mallista riippuen olla digitaalinen tai analoginen.

  Lue lisää »
 2. Automaattikello | pikaopas

  Seiko automaattikello

  Miten automaattikello toimii, ja mikä on winder? Tässä artikkelissa tutustumme automaattikellojen maailman. Käymme tarkemmin läpi mistä automaattikello saa energiansa, ja miksi kellonpyöritin on automaattikelloihin hurahataneen kelloharrastajan paras ystävä.

  Automaattikello on mekaaninen kello, joka pitää itsensä liikkeessä automaattisesti. Kun otat automaattikellon käyttöön, tulee se kuitenkin virittää säätöruuvia kiertämällä. Käyttöönoton yhteydessä tehtävää virittämistä kutsutaan kellon alkuvedoksi. Alkuveto varmistaa, että kellon viisareilla on tarpeeksi energiaa tasaiseen liikkumiseen.

  Lue lisää »
payments-logo
2020 All rights reserved.