Seiko top 5 sukelluskellot

Vuonna 1960 Seiko nimitettiin vuoden 1964 Tokion olympialaisten viralliseksi ajanottajaksi. Se oli nuorelle kellovalmistajalle suuri kunnia - mutta myös haaste. Koko urheilevan maailman fokus olisi muutaman kuukauden ajan Tokiossa, ja kotikisoissa ei ollut varaa epäonnistumiseen. Seikolle kisat olivat suuri menestys, ja yhtiö julkaisikin kisavuonna Japanin ensimmäisen sekuntikello-ominaisuudella varustetun kellon. Seuraavana vuonna Seiko julkaisi ensimmäisen sukelluskellonsa. Se toimi alkusysäyksenä Seikon laajalle ja arvostetulle sukelluskellovalikoimalle, josta tänään esittelemme 5 suosikkimallia.

Seiko SRPB51K1 Prospex Divers Automatic Samurai

Seiko Prospex divers automatic samurai

Seiko jatkaa suosittua Samurai-mallistoaan vuonna 2017 julkaistulla SRPB51K1:lla. Yhtiö piti tunnetun sukelluskellonsa ulkomuodon ennallaan parannellen useita yksityiskohtia ja teknisiä ominaisuuksia. Sen 43,8mm paksuinen ja 13mm levyinen runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja siinä on tyylikäs musta vohvelitaulu. Suurennettujen viisarien ja vahvan lumen ansiosta kelloa on helppo lukea myös hämärässä.

Komean ulkokuoren alla sykkii myös Samurai-malliston arvoinen koneisto. Kellossa on 23 jalokivellä varustettu Seikon oma 4R35 automaattikoneisto. Koneistolla on 41 tunnin käyntivara, ja siinä on myös käsinveto-ominaisuus. Taulun suojana oleva kestävä Hardlex-mineraalikristallilasike, ja 200 metrin vesitiiviys takaavat sen, että voit ottaa kellon mukaan mille seikkailulle tahansa.

Seiko SPB077J1 Prospex Modern Re-interpretation of 1968 Automatic Diver’s

Seiko SPB077J1 Prospex

Tämä Seikon Baselworld 2018:n uutuus on uudelleensuunniteltu versio yhtiön 60-luvun lopun klassikkosuklarista Seiko 6159:stä. Se tehtiin paremmin soveltuvaksi moderniin maailmaan säilyttäen samalla sen esikuvan hillityn tyylikkyyden. Kellossa on Seikon sukelluskelloille tyypillinen nuolenkärjen muotoinen tuntiosoitin, ja kello kolmessa sijaitseva päivyri. Ruostumatonta terästä oleva runko on mitoiltaan 44mm leveä ja 13.1mm paksu.

Koneistona toimii on Seikon luotettava 6R15 automaattikoneisto 50 tunnin käyntivaralla ja käsinveto-ominaisuudella. Sen lisäksi kelloon on myös sisäänrakennettu magneettinen suojaus aina 4,800 A/m asti. 200 metrin vesitiiviyden ansiosta kellon voi huoletta ottaa mukaan vaativampiinkin vesileikkeihin. Kellotaulua suojaa heijastamaton luja safiirilasi ja yhteen suuntaan pyörivä bezel.

Seiko Prospex Sumo Automatic Diver's SPB103J1

Seiko Prospex Sumo Automatic Diver's SPB103J1

Seikofanit ympäri maailmaa iloitsivat, kun yhtiö julkisti Baselworld 2019:ssä uudistetun version erittäin suositusta Sumosta. Tästä hellittelynimen alkuperästä on esitetty useita teorioita, mutta kukaan ei tarkalleen tiedä mistä se tulee. Sen sijaan fanit kylläkin tietävät, että Sumo:lla on yksi parhaista hinta-laatusuhteista omassa hintaluokassaan. Kuten sumopainijalla, kellolla on verrattain suuri ulkomuoto 45mm levyisellä ja 13.5mm paksuisella rungollaan.

Sumon koneistona toimii Seikon luotettava 6R35-automaattikoneisto jopa 70 tunnin käyntivaralla varmistaen, että kello pysyy ajassa miltei kolmen päivän tauonkin jälkeen. Taulu ja bezel ovat molemmat upean vihreän sävyissä, ja viisareissa ja indekseissä on runsaasti voimakasta lumea. Taulun suojana on aiemmasta mallista poiketen safiirilasi. Kello on vesitiivis 200m asti, ja rannekkeessa oleva laajennusominaisuus saa kellon mahtumaan vaivatta märkäpuvunkin päälle.

Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Turtle Special Edition Automatic

SSeiko SRPA21K1 Prospex PADI Turtle Special Edition Automatic

Seikon ja Yhdysvaltojen sukelluskouluttajien järjeston PADI:n kanssa yhteistyössä suunnittelema sukelluskello on tehty erityisesti sukeltajien tarpeita silmälläpitäen. Sukelluskellon tulee olla helposti luettava missä olosuhteissa tahansa, ja tässä kellossa siitä pitävät huolen suuret viisarit ja vahva lume. 200m vesitiiviyden ansiosta suosittuun Turtle-mallistoon kuuluva kello soveltuu niin amatööri- kuin ammattisukeltajallekin. Sen runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen lasike on kestävää Hardlex-mineraalikristallilasia. Koneistona on Seikon laadukas 24 jalokivellä varustettu 4R46-automaattikoneisto 41 tunnin käyntivaralla.

Vaikuttavista teknisistä ominaisuuksista huolimatta esillepanoakaan ei unohdettu. Suunnittelussa hyödynnettiin taitavasti punaisen ja sinisen näyttävää kontrastia. Kellotaulu on raikkaan syvänmerensininen. Vastapainoa tälle tuovat punainen minuuttiviisari sekä kaksivärinen “Pepsi” bezel. Kello kolmessa on viikon- ja kuukaudenpäivillä varustettu päivyri. Taulusta löyty myös Seikon Prospex-sarjaa symboloiva X-kirjain suoraan Seiko-nimen alapuolelta.

Seiko Prospex The 1970 Diver's Re-creation SLA033J1 Limited Edition

Seiko Prospex The 1970 Diver's Re-creation SLA033J1 Limited Edition

Seikon SLA033J1 on oodi yhtiön ikoniselle 1970-luvun suklarille Seiko 6105:lle, joka nousi suursuosioon kun Charlie Sheen käytti sitä vuoden 1979 kulttielokuvassa Apocalypse Now. Kello suoriutui myös tosi olosuhteissa, minkä todisti japanilainen löytöretkeilijä Naomi Uemura kun hän käytti kelloa yhden ja puolen vuoden kestäneellä arktisella tutkimusmatkallaan. Tässä uudessa versiossa yhdistyvät alkuperäisen mallin suurikokoinen ja järeä ulkomuoto nykypäivän innovatiiviseen teknologiaan.

Erikoiskova ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko sekä heijastamaton safiirilasi tekevät kellosta erittäin kestävän. Zaratsu-menetelmällä käsinkiillotettu bezel luo kelloon todellista luksuksen tunnetta. Takakannessa on alkuperäisen mallin tapaan hevosenkenkäprintti. Kellossa on Seikon luotettava 26 jalokivellä varustettu 8L35-automaattikoneisto. 50 tunnin käyntivara pitää huolen, ettei kellosta lopu puhti kesken. Kellon mukana tuleva vahva silikoniranneke viimeistelee kellon järeän vaikutelman. Tämä 2500 kappaleen rajoitettu maailmanlaajuinen erä on todellinen seikkailijan unelma.