Kalevala Koru kaulakorut

5 tuotetta

5 tuotetta

Kalevala Korun kaulakorut on suomalaista designia parhaimmillaan. Suomalaisen käsityön näyttävät korut kiinnittävät katseet.Täydellinen koru sopii niin vapaa-aikaan kuin juhlavimpiin hetkiin. Kokeilemalla löydät sopivat yhdistelmät erilaisiin tilaisuuksiin. Kaulakoru on oivallinen keino tuoda esiin omaa persoonallisuutta. Koru voi olla se tekijä, jolla viimeistelet tyylisi. Niiden etuja on myös, se että ne sopivat lähes jokaiselle. Ketjun valinnassa on hyvin tärkeää löytää sopiva pituus itselleen. Vääränkokoinen kaulaketju ei istu kantajansa päällä, jolloin se ei tuo käyttäjän parhaita puolia esille.

Suosituimpia kaulakoruja

Hopeinen Vanamo-kääty on koristeltu Vanamon lehdillä. Ovaalin palloketjun molemmissa kärjissä roikkuu valkoiset makeanveden helmet. Vanamo-kaulakoru on monipuolinen koru ja sen pituutta voi säädellä. Sen voi taittaa kaksinkerroin ja sitä voi käyttää myös rannekoruna.

Hopeinen Ilona-kääty on kultaseppä Tony Granholmin suunnittelema aurinkoista kesäpäivää kuvaileva koru. Iloinen perhonen etsii täydellistä kukkasta. Ketjussa perhoset ja kukinnot vuorottelevat iloisesti. Ketju on tarkoitettu pidettäväksi kaksin- tai kolminkerroin.

Tony Granholmin suunnittelema Kielo-korusarja on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Kalevala Korun korusarjoista. Sen keskiössä on valkoinen Suomen kansalliskukka eli kielo. Granholmilla meni vuosia siirtää korun muotoiluun jotain niin täydellistä ja elävää kuin kielo. Suunnittelua inspiroivat myös muistot isoäidistä, jonka sanoin kielot on kauneimmillaan metsässä.

Sopiva ketjun pituus

Kaulaketjun koon voit mitata kotona helposti. Mittaa vanhan ketjusi pituus tai hahmoittele mittanauhan avulla sopiva pituus itsellesi. Eri kohderyhmille voidaan määritellä yleisesti sopivat ketjujen pituudet. Lapsille sopiva pituus on 36-38 cm:ä. Tytöille ja pienemmille naisille 42 cm:ä. Pojille ja naisille hyvä perus pituus on 45 cm:ä, jolloin ketju asettuu kaulan alapuolelle. Miehille sopii 50-60 cm:ä pitkät kaulaketjut. Kalevala Korun kaulakoruista löytyy myös rintakehän alapuolelle laskeutuvia koruja, jolloin pituudet ovat 70-104 cm:n välillä.

payments-logo
2020 All rights reserved.