polar unite, ignite and suunto 3

Urheilukellon valinta voi tuntua hankalalta. Valinnanvaraa riittää mitä brändeihin tulee, lukuisista malleista puhumattakaan. Tässä artikkelissa annetaan extra-huomiota suomalaisille taitureille, ja vertaillaan kolmea kotimaista vaihtoehtoa. Jatka lukemista ja ota haltuun upouusi Polar Unite, yleisön suosikki Polar Ignite ja uudistettu Suunto 3 made in Finland -kello. Nämä urheilukellot edustavat edullisempien urheilukellojen kategoriaa.

Edullisemman kategorian malleista on hyvä lähteä liikkeelle, jos ei aiemmin ole tullut treenattua kellon kanssa. Kellot toki sopivat myös oikein hyvin kokeneemmalle urheilijalle, joka etsii helppokäyttöistä ja perustoiminnot kattavaa treenikaveria. Esittelemme kellot yksitellen ja lopussa teemme vertailevan yhteenvedon valintaa helpottavan taulukon muodossa.

Sisällysluettelo


Kesän 2020 urheilukello-uutuus | Polar Unite

polar unite mint

Polar Unite -urheilukellon avulla tasapainon saavuttaminen on helppoa. Löydä uutta virtaa treeneihin, muista riittävä palautuminen ja jaksa samalla paremmin arjessa. Tämä erittäin tyylikäs uutuuskello motivoi liikkumaan säännöllisesti, luoden vakaan pohjan terveellisille elämäntavoille pysyvänä osana usein melko kiireistä elämäämme. Tutustu Polarin tarjoamiin kattaviin älyominaisuuksiin, jotka tekevät kunnon ylläpidosta mutkatonta. Polar Unite -kello on kuin taskukokoinen valmentajasi, joka auttaa sinua matkallasi kohti terveellisempää arkea ja elämäsi kuntoa.

Polar Unite-kellon tärkeimmät ominaisuudet

Tästä kellosta löytyy mm., unen seuranta, mukautuva treeniopastus, rannesykemittaus, puhelimeen linkitettävä GPS ja paljon muuta. Polar Unite tarjoaa käyttöösi kattavat ominaisuudet tyylikkäässä ja erittäin kevyessä paketissa. Löydä potentiaalisi ja tuo treeneihin uutta energiaa. Polarin Unite -mallista löydät monta Polar Iginite -kellostakin tuttua suosikkia: Nightly Recharge™ ja Sleep Plus Stages™ auttavat ottamaan yöllisen palautumisen haltuun kun taas innovatiivinen FitSpark™ -treenityökalu antaa käyttöösi henkilökohtaista valmiustasoasi vastaavat treeniohjelmat. Treenaa niin kauan kuin huvittaa, akkua nimittäin riittää treenitilassa jopa 50 tuntia! Polar Unite ei ainoastaan auta sinua puskemaan eteen päin. Kokonaisvaltaista hyvinvointiasi silmällä pitäen, tämä kello muistuttaa sinua myös painamaan jarrua aina tarpeen tullen. Serene™-hengitysharjoitusten avulla on helppo lievittää stressiä silloinkin, kun aikaa rauhoittumiseen on vain muutama minuutti. Polar Unite on yhdistettävissä suosittuun Polar Flow -aplikaatioon, ja helposti vaihdettava ranneke sekä kellotaulun tyylikkäät väriteemat antavat sinulle vapauden tehdä tästä treenikaverista juuri itsesi näköisen. Tyylikkäästä mallistosta on helppo löytää oma suosikki!


Hintaluokkansa GPS:llä varustettu priimus | Polar Ignite

polar ignite pink

Polar Ignite on hintaluokassaan toistaiseksi ainoa vaihtoehto sisäänrakennetulla GPS:llä. Tämä tuo vapauksia, joita Suunto 3 ja Polar Unite eivät pysty tarjoamaan. Etenkin heille jotka tykkäävät treenata ulkona. Sisäänrakennetun GPS:än ansiosta pystyt seuraamaan lenkkisi kilometrejä ja kuljettua reittiä loistavalla tarkkuudella, vaikka jättäisitkin puhelimesi kotiin. Mitä suosioon tulee on Polar Ignite ollut yksi kärkituotteistamme aina siitä lähtien kun kello tuotiin markkinoille kesällä 2019. Tuotesivulta pääset lukemaan miten muut ovat viihtyneet tämän kellon parissa. Monipuoliset ominaisuudet ja tyylikäs muotoilu tekevät tästä urheilukellosta uuden sukupolven treenikumppanin, jonka haluaa ottaa mukaansa niin salille kuin toimistollekin.

Polar Ignite-kellon tärkeimmät ominaisuudet

Polar Ignite on varustettu sisäänrakennetulla GPS-paikannuksella. Tämä on iso plussa etenkin ulkona treenaaville kuten lenkkeilijöille ja pyöräilijöille. Polar Ignite on lisäksi varustettu sisäänrakennetulla sykemittarilla, jolla pystyt helposti tarkkailemaan aktiivisuuttasi vuorokauden jokaisena hetkenä. Toimintojen suhteen Ignite muistuttaa pitkälti Polar Unite -kelloa. Ota katse kohti seuraavaa tavoitettasi, mutta anna kellon suunnitella matka määränpäähäsi. Suosittu FitSpark™ -toiminto tarjoaa käyttöösi räätälöidyt treeniohjelmat, joilla hyvän kunnon rakentaminen omia rajojasi kunnioittaen on helppoa. Unen ja palautumisen seurantaan löytyvät tutut Polar Nightly Recharge™ ja Sleep Plus Stages™ -ohjelmat. Rauhoittavat Serene™-hengitysharjoitukset ovat omiaan kun tuntuu siltä, että pieni aikalisä voisi tulla tarpeen. Polar Ignite on saanut erityisesti myös kiitosta kattavista uintimetriikoistaan. Vettä pelkäämätön urheilukello havaitsee uinnin aikana automaattisesti sykkeen, uintityylin, matkan, vauhdin, vedot ja lepoajat. Tyylikkäästä mallistosta löytyy kello jokaiseen makuun.


Suomessa valmistettu Suunto 3

suunto 3 blue

Suunto 3 sopii luontevasti Polar Igniten ja Polar Uniten kanssa samaan edullisempien urheilukellojen kategoriaan. Hiljattain julkaistu Suunto 3 on jatketta ikisuosikki Suunto 3 Fitness -kellolle. Toiminnoiltaan tämä kello on aikalailla identtinen Suunto 3 Fitness -kellon kanssa, mutta muutama muutos tästä uutuudesta toki löytyy. Suunto 3 on valmistettu alusta loppuun Suomessa, mikä onkin melko harvinaista tänä päivänä. Tämän lisäksi rannesykemittari on päivitetty uudella entistäkin tarkemmalla sykemittarianturilla.

Suunto 3 -kellon tärkeimmät ominaisuudet

Suunto 3 -kello on näppärä treenikaveri, joka tarjoaa kaikki perustyökalut treenisessioiden piristämiseen. Kellossa ei ole sisäänrakennettua GPS-toimintoa, mikä ei sikäli ole ongelmallista sillä kellon voi helposti yhdistää puhelimen GPS:ään. Ehdoton etu tässä mallissa on kellon laadukas rannesykemittari, jonka avulla on helppoa seurata aktiivisuutta vuorokauden jokaisena hetkenä. Suunto 3 tarjoaa käyttöösi myös älykkäät mukautuvat treeniopastukset, sekä kokonaiskuvaa havainnollistavan työkalun unen seurantaan. Tämä kello ymmärtää tasapainon päälle. Kello kannustaa tarttumaan haasteisiin, mutta muistuttaa myös levosta tarpeen tullen. Mikäli haet helppokäyttöistä urheilukelloa kaikilla perusominaisuuksilla, on Suunto 3 oikein varteenotettava vaihtoehto!


Mikä on paras urheilukello minulle?

Polar vertailu

Kätevän vertailutaulukomme avulla sopivan kellon löytäminen käy helposti! Polar Unite, Polar Ignite ja Suunto 3 ovat kaikki hyviä edullisemman hintaluokan vaihtoehtoja, ja muistuttavat suurilta osin paljon toisiaan. Polar Ignite kuitenkin tarjoaa käyttöösi sisäänrakennetun GPS-anturin, joka usein koetaan ratkaisevana plussana. Toisaalta Polar Unite -kellon hieman pidempi akunkesto saattaa olla toiselle tärkeämpi kuin ilman puhelinta toimiva GPS. Pitämällä omat treenit ja arjen tarpeet mielessäsi valintaa tehdessä varmistat, että uusi urheilukellosi vastaa juuri sinun tarpeitasi. Tervetuloa urheilukello-valikoimaamme löytämään oma suosikkisi!


Usein kysytyt kysymykset: Ignite vai Unite?


Näitä kysymyksiä kysytään meiltä melkein päivittäin koskien valintaa Polar Igniten ja Polar Uniten välillä:

Haen mahdollisimman pitkäkestoista akkua. Onko Unite parempi valinta minulle?

Päivittäisessä käytössä sykemittauksella ja aktiivisuuden seurannalla, Polar Ignite -kellon akku kestää noin 5 päivää kun taas Polar Unite n. 4 päivää. Toisaalta treenitilassa Uniten akku kestää jopa 50 tuntia tilassa, jossa se hyödyntää puhelimen GPS-toimintoa kun taas sisäänrakennetulla GPS:llä varustettu Polar Igniten akku kestää noin 17 tuntia treenitilassa.

Sisäänrakennettu GPS verottaa kellon akkua reilummin. On kuitenkin hyvä muistaa, että sisäänrakennettu GPS mahdollistaa tarkemmat tulokset. Sama efekti näkyy myös puhelimen akussa, joka myös kuluu reilusti nopeammin kun sen GPS on kellon käytössä.


Kumpi kelloista sopii paremmin unen seurantaan?

Sekä Polar Unite, että Polar Ignite käyttävät unen seurantaan Polarin laadukasta Sleep Plus Stages ja Nightly Recharge -toimintoja. Pitkälti kellot siis ovat aivan samalla viivalla mitä unen seurantaan tulee. Polar Unite on kuitenkin kellona hieman kevyempi, joka lisää käyttömukavuutta!


Treenaan paljon ulkona. Kumman kellon valitsen?

Tämä on pitkälti preferenssi-kysymys. Mikäli pidät puhelintasi muutenkin aina mukana, sopii Polar Unite mainiosti myös ulkotreeneihin. Kello tulee vain yhdistää puhelimen Polar Flow aplikaatioon, jonka jälkeen se pystyy hyödyntämään puhelimesi GPS-toimintoa. Mikäli taas jätät mieluummin puhelimesi kotiin treenien ajaksi, sisäänrakennetulla GPS:llä varustettu Polar Ignite on parempi valinta sinulle! Sisäänrakennettu GPS mahdollistaa hieman tarkemmat tulokset, mutta on kuitenkin hyvä muistaa että toiminto myös syö kellon akkua reilusti nopeammin.


Mikä on suurin ero kellojen muotoilussa?

Unite ja Ignite muistuttavat myös muotoilunsa puolesta paljon toisiaan. Kuten todettu, Polar Unite on hieman Ignite-mallia kevyempi vaihtoehto. Sen kuori on valmistettu laadukkaasta lasikuidulla vahvistetusta polymeeristä. Myös Igniten kuori on valmistettu samasta materiaalista, mutta tämän lisäksi kelloa koristaa teräskehys.

Polar Uniten pehmeän rannekkeen kiinnitysmekanismi on myös hyvä ottaa huomioon. Kellossa ei ole perinteistä teräksestä valmistettua solkea, vaan näppärä pikalukitus. Polar Uniteen ja Igniteen sopii samat rannekkeet! Voit siis vaikka käyttää Ignite-rannekkeita myös Unite-kellossa. Kummassakin mallissa on standardikiinnitys, ja rannekkeen leveys on 20 mm.


Lahjaoppaat: