Uusi Samsung Galaxy Watch 4 on premium tason Android-älykello, joka avaa uuden luvun Samsungin älykelloille. Sen sijaan, että Galaxy Watch 4 olisi hieman paranneltu versio aiemmasta, voimme puhua täysin uudesta Samsung-älykellojen sukupolvesta. Kellon raikas suoraviivainen muotoilu, uusi Googlen kanssa yhteistyössä kehitetty Wear OS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmä ja erinomaiset urheilutoiminnot erottavat mallin selkeästi edeltäjästään. Voisiko tässä peräti olla yksi vuoden parhaista älykellomaailman lanseerauksista? Lue artikkeli ja ota selvää.

Sisällysluettelo:


Kenelle Samsung Galaxy Watch 4 sopii?

Samsung Galaxy Watch 4 sopii Android-käyttäjälle, joka haluaa ranteelleen laadukkaan älykellon mahdollisimman monipuolisilla ominaisuuksilla. Tämä älykello on tukenasi päivän jokaisena hetkenä. Voit kuunnella sillä podcasteja ja musiikkia, seurata treenisuorituksiasi, maksaa tai vaikka hallita kodinkoneita etäyhteydellä. Kaikki tämä käy nyt helposti suoraan ranteeltasi.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch 4 — tärkeimmät ominaisuudet

 • Uusi Wear OS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmä
 • Tyylikäs mukava muotoilu ja monipuolinen mallisto
 • EKG, verenpaine, unianalyysi ja stressinmittaus
 • Yli 90 erilaista treenisovellusta joogasta uintiin
 • Google Maps™, GPS ja kompassi
 • Musiikin kuuntelu (myös offline-tilassa) & Google Pay™ -lähimaksut
 • Puhelut ja viestit ilman puhelinta (*vain LTE-mallit)

Vaikka nimi onkin lainattu suoraan Samsungin aiemmalta älykellomallistolta, on Galaxy Watch 4:lla tarjota meille niin paljon uutta, että voimme hyvillä mielin puhua täysin uudesta Samsung-älykellojen aikakaudesta. Tälle on monta perustelua, joista selkeästi käänteentekevin on Samsungin ja Googlen välinen uusi yhteistyö.

Uusi Galaxy watch 4 on ensimmäinen älykello, jossa on Wear OS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmä. Kyseessä on Samsungin ja Googlen yhteistyönä kehittämä käyttöjärjestelmä, jossa kummankin osapuolen suurimmat vahvuudet ovat päässeet täysin uudella tavalla oikeuksiinsa. Kun pakkaan lisätään vielä kellon loppuun asti mietitty tyylikäs muotoilu, laatuun nähden erittäin varteenotettava hinta ja uusi innovatiivinen terveyssensori, alkaa olla selvää miksi Samsung Galaxy Watch 4 on hehkutuksensa ansainnut.

Tämä laadukas Android-älykello tarjoaa entistäkin runsaammat ominaisuudet, katu-uskottavaa tyyliä ja ensiluokkaisen käyttökokemuksen. Rimaa on rohkeasti nostettu astetta korkeammalle ja Samsung on selvästi valmis haastamaan premium älykellojen kuuluisat konkarit yhdessä Googlen kanssa.

Samsung Galaxy Watch

Rajoitettu yhteensopivuus

Tämän sanottua, on kuitenkin tärkeä nostaa esille yksi tämän älykellosarjan kipukohdista. Toisin kuin aiemmat Galaxy Watch -älykellot, Samsung Galaxy Watch 4 ei ole lainkaan yhteensopiva iOS-laitteiden kanssa. Muiden Android-laitteiden kanssa kello toimii hyvin, mutta osa ominaisuuksista kuten verenpaine- ja EKG-mittaus vaativat kellon pariksi nimenomaan Samsungin Galaxy -älypuhelimen*.

Yhteensopivuuden rajoittaminen on tietysti pettymys jokaiselle, jonka taskusta löytyy iPhone tai muun valmistajan Android. Samsung Galaxy -älykellot ovat aiemmin saaneet runsaasti kiitosta siitä, että ne ovat toimineet ongelmitta myös muiden valmistajien älylaitteiden parina, mutta Galaxy Watch 4 -älykellon kohdalla tämä ei enää päde.

Kilpailun kiristyessä älykellomarkkinalla, on kuitenkin ymmärrettävää miksi Samsung on päätynyt rajoittamaan kellonsa yhteensopivuutta. Eikä ainakaan voida sanoa, että muut nimeltä mainitsemattomat älykellojen kärkibrändit tuottaisivat kilpailijan puhelimien kanssa sulavasti yhteen hiileen puhaltavia mallistoja. Antakaamme tämä siis Samsungille anteeksi.

Samsung Galaxy Watch 4 – vahvuudet ja heikkoudet

+ Uusi Wear OS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmä
+ Ensimmäinen merkittävä älykello kehonkoostumusmittauksella
+ Ohuempi muotoilu ja uudet taustakuvat
+ Edullisempi lähtöhinta verrattuna aiempiin Samsung Galaxy älykello -lanseerauksiin
- Rajoitettu yhteensopivuus muiden valmistajien puhelimien kanssa


*Huomioithan, että EKG ja verenpainemittaus toimivat ainoastaan kun kello on yhdistetty Samsung Galaxy -älypuhelimeen, jossa on Android 6.0 tai uudempi.


Mallit vertailussa: Samsung Galaxy Watch 4 vs Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch

Runsas Samsung Galaxy Watch 4 -mallisto tarjoaa valinnanvaraa niin värien, materiaalien, kokojen kuin mallienkin suhteen. Laaja mallisto saattaa ensisilmäyksellä tuntua hieman sekavalta, mutta lupaamme että vaihtoehtojen tarjoaminen on vain hyvä asia. Voimme heti alkuun todeta, että jokainen kello tarjoaa tismalleen samat ominaisuudet ja akun keston. Voit siis valita kelloon puhtaasti siltä pohjalta, mikä malli näyttää omaan silmään parhaalta. Sen jälkeen kun omaan tyyliin sopiva malli on löytynyt sinun tarvitsee enää päättää, haluatko perusmallin vai eSIM-tuella varustetun LTE-mallin. Tästä kerromme lisää hieman alempana.

Samsung Galaxy Watch 4 vs Galaxy Watch 4 Classic - tärkeimmät erot

Laadimme sinulle kattavan vertailutaulukon, jotta sinulle sopivan Samsung Galaxy -älykellon löytyminen kävisi mahdollisimman helpposti! Mitä eroa siis on Samsung Galaxy Watch 4 ja Watch 4 Classic -kelloilla?

Galaxy Watch 4 Galaxy Watch 4 Classic
Lähtöhinta 269,00€ 369,00€
Kokovaihtoehdot 40mm ja 44mm 42mm ja 46mm
Mitat 40mm: 40,4 x 39,3 x 8,9 mm
44mm: 44,4 x 43,3 x 9,8 mm
42mm: 41,5 x 41,5 x 11,2 mm
46mm: 45,5 x 45,5 x 11,0 mm
Kierrettävä kehä Ei Joo
Akun kapasiteetti 40mm: 247mAh ja 44mm: 361mAh 42mm: 247mAh ja 46mm: 247mAh
Akunkesto jopa 40 tuntia jopa 40 tuntia
Värivaihtoehdot: Musta, hopea, vaaleanpunainen ja vihreä Musta ja hopea
Kuoren materiali: Alumiini Teräs
Rannekkeen materiali: Fluorolastomeeri Silikoni

Kuten todettu, Samsung Galaxy Watch 4 ja Galaxy Watch 4 Classic ovat ominaisuuksiensa puolesta identtiset. Kumpikin malli tarjoaa Wear OS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmän, tismalleen samat sensorit ja yhtä runsaat kellotaulujen valikoimat. Koosta, mallista ja akun kapasiteetista riippumatta, kaikki Galaxy Watch 4 -malliston kellot tarjoavat tämän lisäksi yhtä pitkän n. 40 tunnin akunkeston. Missä erot siis varsinaisesti piilevät?

Suurimmat erot näkyvät kellojen muotoilussa ja materiaaleissa. Moderni Galaxy Watch 4 on ulkoisesti kuin astetta tyylikkäämpi versio urheilullisesta Samsung Galaxy Watch Active 2 -kellosta. Muotoilunsa ansiosta kello on helppo yhdistää arjen eri menoihin, ja solakka koko istuu hyvin myös sirolle ranteelle. Malleista kookkaampi Galaxy Watch 4 Classic taas tuo mieleen klassisen analogikellon. Kello on varustettu tyylikkäällä silikonirannekkeella, laadukkaalla teräskuorella ja pehmeästi liikkuvalla kierrettävällä kehällä, jota voit käyttää kellon ohjaamiseen kosketusnäytön lisäksi.


Kattavat työkalut treeneihin ja hyvinvointiin

Samsung Galaxy Watch

Älykellojen ja urheilukellojen väliset erot ovat vuosi vuodelta pienemmät. Urheilukellot tarjoavat entistä enemmän älyominaisuuksia ja älykellot puolestaan runsaammin apua treenien ja hyvinvoinnin tueksi. Tämä universaali trendi näkyy myös Samsungin Galaxy-älykellomallistossa. Galaxy Watch 4 tarjoaa runsaasti työkaluja treenien tehostamiseen ja kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tueksi. Tämä älykello on tukenasi oli kyseessä sitten uuden treenimotivaation löytäminen, unen laadun seuranta tai stressin hallinta.

Samsung Galaxy Watch 4 urheiluominaisuudet

 • Yli 90 liikuntamuotoa: tämä älykello on valmis treeniin kuin treeniin. Päätät vain miten haluat liikkua, ja kello seuraa perässä. Kellon laajalta urheilulajien listalta löytyy mm. juoksu, pyöräily, pilates, kuntopiiri ja paljon muuta. Sisäänrakennettu GPS tuo etenkin ulkotreenien dataan lisää tarkkuutta. Tämä 50 metriin asti vesitiivis älykello soveltuu myös uimaharjoitteluun! Muista kuitenkin ensin vaihtaa Galaxy Watch 4 Classic -älykellon silikoniranneke vettä paremmin kestävään vaihtoehtoon.
 • Kehon koostumuksen mittaus: Samsung Galaxy Watch 4 on ensimmäinen Samsung-älykello, joka kykenee mittaamaan kehon koostumuksen. Kellon avulla sinun on helppo oppia tuntemaan kehosi paremmin, jotta saavutat tavoitteesi nopeammin. Voit esimerkiksi mitata kehon vesipitoisuuden, ihosi rasvaprosentin ja lihasmassan. Kaikki tämä mitataan näppärästi älykellon uudella Samsung BioActive-anturilla.
 • Treenaa etänä, mutta yhdessä: vuosi 2020 opetti meille monta uutta tapaa miten voimme tehdä asioita yhdessä, vaikka emme olisikaan fyysisesti samassa paikassa. Galaxy Watch4:n avulla voit haastaa treenikaverisi myös etänä. Kello laskee ja päivittää päivän askeleet ja aktiviteetit reaaliajassa, ja voit halutessasi jakaa nämä tiedot ystäviesi kanssa. Miten olisi yhteinen 10 000 askeleen haaste? Liikunnasta tulee hauskempaa kun sen tekee yhdessä!

Samsung Galaxy Watch 4 -älykellon työkalut hyvinvointiin

Tämä älykello tarjoaa myös monipuolisesti toimintoja kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tueksi. Galaxy Watch 4 ymmärtää tasapainon päälle, ja kannustaa varsinaisten treenisessioiden lisäksi myös harrastamaan hyötyliikuntaa, nukkumaan tarpeeksi ja ottamaan aikalisän silloin kuin mieli on turhan kuormittunut.

 • Kattava unen seuranta: tiedätkö miten nukut? Tarkkaile unesi eri vaiheita ja opi lisää siitä, miten hyvin kehosi ja mielesi saavat lepoa yöunien aikana. Samsung Galaxy Watch 4 tarjoaa nyt parannetut mittausvaihtoehdot ja soveltuu mm. myös veren happipitoisuuden tarkkailuun tai esimerkiksi mahdollisen kuorsaamisen valvomiseen.
 • Stressitasot tutuksi: ota uudet keinot käyttöön stressin taltuttamiseksi. Kello seuraa päivän aikana stressitasojasi sykkeen vaihtelujen perusteella ja ehdottaa sinulle hengityslaitteita silloin, kun tahtia kannattaa hieman hidastaa.
 • Verenpaine & EKG: Samsung Galaxy Watch 4 mittaa verenpaineen ja EKG:n reaaliajassa BioActive-anturin avulla. Voit siis mitata verenpaineen kätevästi suoraan ranteestasi ja tarkkailla sydämesi rytmiä. Verenpainemittari mittaa sykkeesi optisesti kun taas EKG-arvoa tarkkaillaan elektronisella sykeanturilla. Huomaathan, että nämä ominaisuudet ovat saatavilla vain, kun kello on yhdistetty tiettyihin Samsungin Galaxy -älypuhelimiin*.

Miksi valita eSIM-älykello?

Samsung Galaxy Watch

Kun valitset eSIM-älykellon saat kellolle puhelimen ominaisuudet myös silloin, kun jätät puhelimesi kotiin. Samsung Galaxy Watch 4 mallisto tarjoaa jokaisesta mallista perusversion sekä LTE-version, jolla saat eSIM-toiminnot käyttöösi. Perusversio tulee yhdistää puhelimeen Bluetoothin kautta, jotta kellon ja puhelimen välinen kommunikaatio pelaa. Galaxy Watch LTE-malleihin taas voit hankkia elektronisen SIM-kortin operaattoriltasi, jolloin voit käyttää älykelloa kuin puhelintasi.

Valitse siis LTE-malli, mikäli haluat älykellon joka pitää yhteyden verkkoon itsenäisesti. Tällöin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä lähettää viestejä näppärästi suoraan älykellosta vaikka puhelin ei olisikaan mukana. Melkoisen vapauttavaa, eikö?

Samsung Galaxy Watch 4 arvostelu: onko tässä vuoden 2021 paras älykello?

Premium tason Android-älykellona Samsung Galaxy Watch 4 on ehdottomasti vuoden 2021 tähän mennessä paras älykello Samsung-puhelimen käyttäjille. Kellon laadukas muotoilu, monipuoliset ja toimivat sovellukset sekä uusi Wear OS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmä tekevät tästä tasokkaan älykellon, joka on valmis tukemaan sinua arjessasi päivän jokaisena hetkenä. Kellosta on vaikea keksiä huonoa sanottavaa, kunhan siihen yhdistää oikeanlaisen älypuhelimen.

Suosittelemme kelloa etenkin uusimpien Samsung Galaxy -puhelimien käyttäjille, jolloin käytössäsi ovat kaikki kellon tarjoamat mahdollisuudet. Galaxy Watch 4 sopii myös hyvin muiden Android-laitteiden pariksi, jos verenpaineen ja EKG:n mittaus eivät ole sinulle välttämättömiä ominaisuuksia. iOS-laitteeseen kelloa ei voi yhdistää lainkaan. Galaxy Watch 4 ei siis ole iPhone-käyttäjien älykello, mutta Android-käyttäjille se tarjoaa entistäkin enemmän.

Tutustu Samsung Galaxy Watch 4 -mallistoon

Tutustu kattavaan Samsung Galaxy Watch 4 -mallistoomme, ja koe uutuus ensimmäisten joukossa! Meiltä saat nopeat ilmaiset toimitukset. Mikäli tarvitset opastusta sinnulle sopivan Galaxy Watch 4 -kellon löytämisessä, autamme sinua mielellämme.