Vihki- ja kihlasormusten ostossa keskitytään luonnollisesti paljon yksittäisten sormusten valintaan ja niiden ulkonäköön, suunnittelematta kuitenkaan riittävästi, miten vihki- ja kihlasormukset tulevat toimimaan toimivat yhdessä.

Sormusten kuuluu luonnollisesti näyttää kauniilta omillaan, mutta käyttämällä hieman aikaa ja huomiota siihen, miltä kihla- ja vihkisormukset näyttävät yhdessä. Sormuksis yhdistelemällä voidaan nimittäin luoda mitä kauniimpia ja näyttävämpiä yhdistelmiä, mitkä kruunaavat asun! Nämä sormukset tulevat kuitenkin kulkemaan kanssanne läpi elämänne, joten niiden valintaan kannattaa suhtautua huolella ja ajatuksella.

Sormusten yhdistäminen ei onneksi kuitenkaan ole rakettitiedettä, eikä siihen ole olemassa mitään pakottavia sääntöjä. Lähestymistapoja on yhtä monta kuin on sormusten kantajiakin, joten vääriä valintoja ei niin sanotusti ole.


Sormusyhdistelmät

Sormusten valintaa ja toimivan kokonaisuuden luomista voidaan helpottaa hakemalla inspiraatiota hyväksi todetuista tyylisuunnista ja yhdistelmistä. Mikään ei kuitenkaan myös estä teitä etsimästä omia polkuja ja luomasta täysin uudenlaisia yhdistelmiä!

Pyrimme kokoamaan tähän muutamia vinkkejä ja neuvoja helpottamaan täydellisen sormusyhdistelmä luomista. Tämän artikkelin sormusyhdistelmät ovat suosittuja ja hyväksi todettuja – toivottavasti tämä helpottaa sormusten valintaa!


Kuin luotuja toisilleen – kihla- ja vihkisormuksen yhdistäminen


Materiaalien yhdistely

Ennen kuin aletaan miettiä jalokivien määrää, niiden istutusta tai muotoa, on syytä pohtia, mikä on unelmiesi sormuksen rungon materiaali. Toimiva ja perinteinen valinta on pysyä samassa materiaalissa molemmissa sormuksissa, kuten kelta-, puna- tai valkokullassa.

Kasvava trendi on kuitenkin yhdistellä aikaisempaa enemmän materiaaleja, ja nämä yhdistelmät ovat kieltämättä erittäin tyylikkäitä ja näyttäviä! Materiaalien sekoittaminen on siis täysin mahdollista – suosittelemme kuitenkin etsimään kuvia samantyyppisistä yhdistelmistä, jotka havainnollistavat, miltä tällainen yhdistelmä näyttäisi luonnossa.


Sormuksen tyyli ja timanttien istutus

Sormuksia valitessa on hyvä peilata vaihtoehtoja omaan elämäntyyliin ja harkita, tulisiko kruunusistutettu timantti esimerkiksi haittaamaan arkea. Aktiivisessa elämäntyylissä korkea timanttien istutus voi helposti tulla tielle, takertua vaatteisiin tai vahingossa kolhiintua. Matalaprofiiliset rivitimantti-, sileät tai teksturoidut kultasormukset voivat olla parempia valintoja.

Yhdistelemällä minimalistisempia, matalampia sormuksia voidaan saavuttaa myös näyttäviä ja ylellisiä kokonaisuuksia. Käytännöllisyys ei välttämättä tarkoita näyttävyydestä luopumista. Sormusten tyylejä valitessa ne voidaan sovittaa täydentämään toisiaan, vaikka ne olisivatkin erilaisia, tuoden joustavuutta niiden käyttöön. Pelkistetyn sormuksen vieressä myös klassinen rivisormus pääsee säihkymään.

Lykka Sormukset

Sormuksen valinta timantin mukaan

Jos kihla- tai vihkisormusta koristaa näyttävä yksittäinen jalokivi, kuten solitaire-sormuksissa, tai jalokivi on reunustettu pienillä timanteilla, kuten halo-sormuksissa, kannattaa sen rinnalle valita sormus, joka täydentää ja korostaa sitä.

Solitaire- ja halosormusten timanttien muotoja, värityksiä ja hiontoja on monenlaisia. Tutki rauhassa eri vaihtoehtoja ja valitse se, joka miellyttää omaa silmää eniten. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Emerald, Briljantti, Markiisi, Ovaali, Pisara, Asscher, Cushion, Princess, Radiant.

Timantin hionta

Yksittäisen korostetun jalokiven rinnalle sopii hyvin timanttia reunustava syleilijäsormus, joka korostaa sen kauneutta. Timantin istutuksesta riippuen voi myös valita yksinkertaisemman suoran sormuksen täydentämään kokonaisuutta.

Leikittelemällä eri vaihtoehdoilla voi löytää yhdistelmiä, jotka sopivat käyttäjän omaan persoonalliseen tyyliin.

Sormusyhdistelmät


Kaipaatko lisää vinkkejä sormuksen valintaan?

Jos kaipaat lisää vinkkejä ja ideoita sormuksen ostoon, suosittelemme tutustumaan meidän kattavaan kihlasormuksen osto-oppaaseen ja vinkit ajattoman sormuksen valintaan! Tilaa sormukset nopealla toimituksella ja ilmaisella kaiverruksella Keskisen Kellon verkkokaupasta!