Monthly Archives: June 2020

 1. Polar Unite vs Polar Ignite

  polar unite, ignite and suunto 3

  Urheilukellon valinta voi tuntua hankalalta. Valinnanvaraa riittää mitä brändeihin tulee, lukuisista malleista puhumattakaan. Tässä artikkelissa annetaan extra-huomiota suomalaisille taitureille, ja vertaillaan kolmea kotimaista vaihtoehtoa. Jatka lukemista ja ota haltuun upouusi Polar Unite, yleisön suosikki Polar Ignite ja uudistettu Suunto 3 made in Finland -kello. Nämä urheilukellot edustavat edullisempien urheilukellojen kategoriaa.

  Read more »
 2. Raymond Weil Freelancer - Sveitsiläistä ammattitaitoa saavutettavin hinnoin

  Raymond Weil freelancer collage

  Vuonna 2007 julkaistu Raymond Weil Freelancer-kellomallisto on tämän sveitsiläisen kellovalmistajan suosituimpia mallistoja. Freelancer on mallistona varsin laaja, siihen kuuluu reippaasti yli kaksikymmentä toinen toistaan hienompaa mallia. Mallistolle ominaisina piirteinä voidaan pitää virtaviivaista designia, runsasta tyylivaihtelua mallien välillä sekä sen tarjoamaa hyvää vastinetta rahalle. Raymond Weil on Oriksen sekä Longinesin kaltaisten valmistajien tavoin “matalamman päädyn” luksuskellovalmistaja, jonka hinnat liikkuvat noin 1000- 3000 euron välimaastossa.

  Read more »
 3. Oris Aquis - Merten syvyyksistä kellomaailman huipulle

  Oris Aquis Date Black on wrist

  Oris on kiistatta yksi 2010-luvun kellomaailman suurimmista nousijoista, ja se on päässyt verrattain nopeasti osaksi sveitsiläisten luksuskellovalmistajien “matalamman päädyn” aatelia, merkkien kuten Longinesin tai Tag Heuerin rinnalle. Blogistamme löytyy jo aikaisemmin kirjoitettu Oris-historiikki yhtiön mielenkiintoisesta sekä tapahtumarikkaasta historiasta sekä esittely yhdestä Oriksen suosituimmista kellomalleista, Oris Sixty-Fivesta. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin valmistajan toiseen suurmenestykseen, Oris Aquikseen. Otamme selvää, mitkä piirteet ovat tehneet siitä niin suositun mallin ja hintaluokassaan niin vastustamattoman vaihtoehdon.

  Read more »
 4. Kellotermistö kellon ostajalle

  Tämä kellotermistö on jatketta meidän kattavalle kellon osto-oppaalle. Osto-oppaasse kävimme lävitse, mitä piirteitä eri hintaluokan kelloilta tulisi odottaa, jotta tietää varmasti saavansa hyvää vastinetta rahoillleen. Sen lisäksi vinkkasimme myös jokaisessa hintaluokassa valmistajia jotka tekevät laadullisesti hyviä sekä myös esteettisesti tyylikkäitä aikarautoja. Tässä artikkelissa sukelletaan kellotermien maailmaan ja otetaan kellosanasto haltuun. Olemme keränneet listalle kattavan kokoelman määritelmiä ja käännöksiä olennaisille kellotermeille joihin saatat törmätä kelloja vertaillessasi. Nyt voit jättää googlailut sikseen, tästä sanastosta löydät kaiken olennaisen!

  Read more »
 5. Seiko SARB033 ja SARB035 - Kahden suosikkimallin tarina

  SARB033 ja SARB035

  Seiko on valmistajana kenties tunnetuin kestävistä työkalumaisista suklareistaan, jotka soveltuvat raskaaseenkin rymyämiseen. Siitä huolimatta sen mallistosta löytyy myös elegantimpeja kulttisuosion saavuttaneita malleja. Rakastetut SARB033 ja SARB035ksi ovat yksi esimerkki tällaisista kelloista. Nämä mallit olivat erittäin suosittuja ja kiiteltyjä niiden erinomaisesta laadusta sekä designistaan, mutta valitettavasti niiden tuotanto lopetettiin vuonna 2018. Tässä artikkelissa teemme nämä suositut dress-kellot tutuksi ja sukellamme niiden suosion juurisyihin.

  Read more »
 6. Seiko King Turtle - Rymykellojen ruhtinas

  Seiko King Turtle in steel

  On kelloharrastajien yleisessä tiedossa, että Seiko Turtlet ovat yksi hintaluokkansa parhaimmista suklarivaihtoehdoista. Ne ovat muotoilunsa vuoksi helposti tunnistettavia, miellyttäviä ranteessa sekä laadukkaita materiaaleiltaan. Mitä sitten tarkalleen ottaen ovat King Turtlet? Otamme tässä artikkelissa selvää, miten ne eroavat sisarmalleistaan ja mitä parannuksia niihin on tehty ansaitakseen prameilevan “King”-etuliitteen.

  Read more »
 7. Seiko Alpinist | kello modernille seikkailijalle

  Seiko Prospex Alpinist SPB123J1

  Esittelyssä Seikon suosittu Alpinist-sarja. Näiden kellojen historia alkaa jo vuodesta 1959, kun Seiko julkaisi ensimmäisen Alpinist-kellonsa. Kuten nimi Alpinist viittaakin, se oli nuoren kellovalmistajan ensimmäinen yritys valmistaa todellinen vuorikiipeilijän kello. Kello pyrki täyttämään kaikki vuorikiipeilijän tarpeet eli kestämään äärimmäiset luonnonolot ja pysymään samalla tarkkana sekä luotettavana ajannäyttäjänä. Kenties koko Alpinist-sarjan suosituin kello lienee vuonna 2006 julkaistu SARB017. Malli on yhä erittäin suosittu Seiko-keräilijöiden keskuudessa, ja sen tummanvihreä kellotaulu tulee useimmille ensimmäisenä mieleen Alpinist-mallistosta puhuttaessa.

  Read more »
 8. Vesitiivis kello | mitä jokaisen kellon omistajan tulisi tietää

  Seiko Prospex Save the Ocean King Turtle

  Kellojen vesitiiviys voi vaikuttaa pintapuolisesti varsin yksinkertaiselta asialta. Loogisesti voisi ajatella, että jos kellossa lukee, että se on vesitiivis 3 ATM / 30m asti, sillä voi sukeltaa maksimissaan 30 metriä merenpinnan alapuolelle. Valitettavasti tämä ajattelutapa ei pidä paikkaansa, ja saattaa pahimmillaan tuhota rakkaan kellosi. Koska asia on kellonomistajalle niin tärkeä tietää, mutta hieman harhaanjohtava, päätimme tehdä aiheesta selventävän artikkelin. Käymme artikkelissa lävitse jokaisen vesitiiviystason aina 20 ATM asti ja kerromme selkeästi, mitä kunkin vesitiiviystason kohdalla voi tehdä, ja mitä taas tulisi välttää.

  Read more »
payments-logo
2020 All rights reserved.